Mersin’de düzenlenen 20. Yenice Barış festivali sona erdi

Tarsus Belediyesi tarafından bu yıl 20.’si düzenlenen Yenice Barış ve Kültür Festivali, 3 gün süren etkinliklerle Yenice halkına unutulmaz anlar yaşattı. Festivalin son gününde, yüzlerce kişinin katıldığı etkinlik alanında sanatçı İlkay Akkaya sahne aldı. Akkaya’nın birbirinden güzel şarkıları eşliğinde vatandaşlar halaylarla barış gününü coşkuyla kutladı. Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, festivalin final konserini Yenicelilerle birlikte izledi ve şarkılara eşlik etti.

Mersin’de düzenlenen 20. Yenice Barış festivali sona erdi
Yayınlama: 02.09.2024
A+
A-

Festival, Zafer Bayramı’nda Zafer Yürüyüşü ve Fener Alayı ile başladı, ardından Türk sinemasından ‘Beynelmilel’ film gösterimi gerçekleştirildi. İkinci gün ise Mersin Büyükşehir Belediyesi Türk Müziği Orkestrası ve Cengiz Sağlam’ın konserleriyle müzikseverler bir araya geldi. Ayrıca, İnönü-Churchill Barış Parkı’nda ‘Barış Vagonu’ ziyareti yapıldı ve barış paneli düzenlendi. Yenice Sıdkı Baba Cemevi Semah Ekibi’nin sahne aldığı etkinlikler de büyük ilgi gördü.

Festivalin finalinde, Silver Kesici ve İlkay Akkaya’nın sahne aldığı konserlerle sona erdi. Sanatçılar geniş repertuarlarını Yeniceliler için seslendirdi ve performansları izleyiciler tarafından ayakta alkışlandı.

Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Yenice’nin önemine ve hak ettiği değeri alacağına vurgu yaparak, “Ben seçimden önce bir söz verdim. Yenice bundan sonra ne gönülden ırak ne de gözden ırak olacak. Yenice yüreğimin tam orta yerinde. Bundan sonra Yenice hak ettiği yeri alacak. Yenice kültürün, sanatın başkenti olacak,” dedi.

Kaynak: İHLAS HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.