Kıvanç Enerji, kalite ve verimlilikte Türkiye’nin sayılı panel üreticileri arasında

Güneş enerjisi santralleri için yüksek verimlilikte panel üreten Kıvanç Enerji, deneme üretimlerine başladığı ve kısa zamanda seri üretime geçmeyi planladığı TOPCon teknolojisi ile güneş enerji santralleri için ürettiği panellerde çıtayı yükseltiyor.

Kıvanç Enerji, kalite ve verimlilikte Türkiye’nin sayılı panel üreticileri arasında
Yayınlama: 31.08.2024
Düzenleme: 02.09.2024 16:09
A+
A-

Türkiye’nin önde gelen yenilenebilir enerji üreticilerinden Kıvanç Enerji, 1,2 gigavat kapasiteli tesiste, güneş enerjisi santralleri için yüksek verimlilikte ve kalitede panel üretimi gerçekleştirirken, en yeni teknolojileri üretim modeline dâhil etmek için ilave yatırımları devreye aldı.

Kıvanç Enerji Fabrika Direktörü Evrim Ayana, kaliteli bileşenlerle son teknolojiyi kullanarak üretimini gerçekleştirdikleri güneş panelleriyle sektörde lider firmalar arasına girdiklerini, bu performansı daha ileriye taşıyacak hamleler yaptıklarını söyledi. Kıvanç Enerji olarak güneş paneli üretiminde şu an monofacial, bifacial ve Cam-Cam üretimi gerçekleştirdiklerini belirten Ayana, deneme üretimlerine başladıkları ve kısa zamanda seri üretime geçecekleri TOPCon teknolojisi ile sektördeki konumlarını daha da güçlendireceklerini açıkladı. Kıvanç Enerji olarak bugüne kadar hidroelektrik, güneş, rüzgâr ve kojenerasyona yatırım yaptıklarını ve bu yatırımlarını yenilenebilir enerji alanında daha da büyütmek için çalıştıklarını kaydeden Evrim Ayana, 1,2 GW kapasiteli panel fabrikasında da yüzde yüz büyümeyi hedeflediklerini belirtti. Adana’da yaklaşık 230 bin metrekare alana sahip komplekste en son teknolojileri ve kaliteli bileşenleri kullanarak imal ettikleri yüksek verimli panelleri uygun fiyat aralıklarıyla piyasaya sunduklarını bildiren Ayana, “Panel fabrikamızın kapasitesi şu an 1,2 GW’dır. Birçok noktada yapay zekâ destekli kalite kontrol sistemleri kullanıyoruz. Bu sayede Türkiye’de en yüksek kalite ve verimlilikte panel üretimi gerçekleştiren firmalardan biriyiz. Hedefimiz bu alandaki yatırımlarımızı katlayarak büyümektir.” diye konuştu.

Kaynak: MERYEM KARADAĞ/ÖZEL HABER

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.