Hobi olarak başladı mesleği oldu

Bir çocuk annesi olan Burcu Bilgiç, evde kendi imkanları ile hobi olarak başladığı hat sanatına ilgisi günden güne arttığını söyledi.

Hobi olarak başladı mesleği oldu
Yayınlama: 30.08.2024
Düzenleme: 30.08.2024 14:45
A+
A-

Bindir türlü emekle uğraş ile icra ettiği hat sanatı mesleği ile siparişler almaya başladığını vurgulayan Hat sanatçısı Burcu Bilgiç, Tükiye’nin dört bir yanından siparişler almaya başladığını kaydetti. Bilgiç, “ Sürekli hobi olarak yapıyordum. Önceleri ticari amaçlı yapmamıştım. Yaptığım eserleri de akrabalara hediye ediyordum. Zaman geçtikçe çalışmalarım ister istemez güzelleşmeye başladı. Sonra ticaret boyutuna geçtim ve evime katkı sağlamaya başladım ve benim de bir işim olmuş oldu. Bir hat tablosu yapmak bazen günler, bazen ise aylar sürüyor. Her harfin, her satırın, her sayfanın üzerinde saatlerce süren alın teri ve büyük bir emek var” dedi.

Unutulmaya yüz tutmuş bir sanat olduğunun altını çizen Bilgiç, “Gelecek nesillere bu sanatı aktarmak istiyorum. Hayalim ise öğretmen olmak. İleride kendime bir dükkân açıp orada ayrıca hat sanatı dersi de vermek istiyorum. Ben bu sanatla uğraşmaya başladım günden itibaren içim rahatladı, şuan çok mutluyum” diye konuştu.

Kaynak: MERYEM KARADAĞ/ÖZEL HABER

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.