Mersin’de geri dönüşüm kutları arttırılmalı

Mersin’de geri dönüşüm kutuları, insanların çöp kovası oldu. Vatandaşlarsa geri dönüşüm kutularının yetersiz olduğunu ve mecburiyetten atmak zorunda kaldıklarını söyledi. “Toplum geri dönüşüme önem versin ama nereye kadar verebilir ki, Mersin’de yeterince geri dönüşüm kutusu var mı? Bence yok, olmadığı için de insanlar gidip çöp kutusuna atıyor. Bu bir acı gerçek ama belediyelerimiz geri dönüşüm konusunda pasif kalıyor” dedi.

Mersin’de geri dönüşüm kutları arttırılmalı
Yayınlama: 30.08.2024
A+
A-

Geri dönüşüm kutularının son zamanlarda bilinçsizce kullanılması ve yetersiz olmasından dolayı vatandaşlar belediyelere seslendi. Geri dönüşüm, günümüzün sürdürülebilir yaşam modelinin ayrılmaz bir parçası olduğunu ancak son günlerde geri dönüşüm kutularının, bilinçsizce kullanıldığını ve Mersin gibi bir şehirde geri dönüşüme önem verilmediğini söyleyen Ayhan Duman, ‘Mersin’de yeterince geri dönüşüm kutusu olmadığını, olmadığı için de insanlar gidip çöp kutusuna atıyor. Bu bir acı gerçek ama belediyelerimiz geri dönüşüm konusunda pasif kalıyor’ dedi.

Pozcu’da, Yenişehir Belediyesi tarafından konulan ‘giysi kıyafet konteynırı’ ve ‘cam şişe konteynırı’ çöp kovası gibi kullanılıyor. Geri dönüşüm kutusu kağıt, karton, ambalaj ürünleriyle tıka basa dolmuş durumda. Mahalle sakinleri, bilinçsizce atılan malzemelerin doğru bir hareket olmadığını ve bununla ilgili belediyelerin daha titiz bir çalışma başlatmaları konusunda çağrıda bulundu. Hasan Can Sarıkaya, “Geri dönüşüm, sadece atıklarımızı ayrıştırıp belirlenen kutulara atmaktan ibaret değildir, aynı zamanda bilinçli bir tüketici olmayı da gerektirir. Bunu sağlamak için, hem çocuklarımıza hem de yetişkinlere yönelik eğitim programlarına ihtiyaç duyuyoruz” diye konuştu.

Kaynak: MERYEM KARADAĞ/ÖZEL HABER

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.