Ünlü tarihçi Necdet Sakaoğlu hayatını kaybetti

Türk tarihçiliğinin önemli isimlerinden Necdet Sakaoğlu, 85 yaşında hayatını kaybetti. Osmanlı tarihi üzerine derinlemesine çalışmalarıyla tanınan Sakaoğlu, “Bu Mülkün Sultanları” ve “Bu Mülkün Kadın Sultanları” gibi eserleriyle Türk tarihine önemli katkılarda bulunmuştur. Cenazesi, bugün ikindi namazına müteakip kılınacak namazın ardından Amasra şehir mezarlığına defnedilecektir.

Ünlü tarihçi Necdet Sakaoğlu hayatını kaybetti
Yayınlama: 28.08.2024
A+
A-

1939 yılında Sivas’ın Zara ilçesinde doğan Sakaoğlu, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü’nden mezun oldu. 1963 yılında Amasra’ya tarih öğretmeni olarak atanan Sakaoğlu, burada 20 yıl öğretmenlik ve okul müdürlüğü yaptı. Osmanlı ve Türk tarihi üzerine yaptığı çalışmalarla tanınan Sakaoğlu, Millî Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan “Tarih ve Tarih Eğitimi” üzerine çalışmalarıyla dikkat çekti ve Türkiye’nin çeşitli bölgelerindeki tarihi eserleri belgeleyen projelerde yer aldı.

Sakaoğlu’nun en bilinen eserleri arasında “Osmanlı Sarayında Gündelik Hayat”, “Sultanlar ve Kalfalar” ve “Tarihimizdeki Garip Olaylar” yer almakta olup, bu eserlerinde Osmanlı İmparatorluğu’nun sosyal ve kültürel yapısını detaylı bir şekilde ele almıştır. Sakaoğlu’nun çalışmaları, hem akademik dünyada hem de genel okuyucu kitlesi arasında büyük bir takdirle karşılanmıştır.

Alfa Yayınları, Sakaoğlu’nun tarih ve kültürel mirasa yaptığı katkılara vurgu yaparak, kendisini tarihe olan sevgisi ve bilgeliği ile anacaklarını belirtti. Sakaoğlu’nun cenazesi, bugün Amasra’da son yolculuğuna uğurlanacak.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.