“En büyük varlığım titreyen boyalı ellerim”

Mersin’de yaşayan Parkinson hastası Nebi Ayva, boyacılık mesleğini yaparken elleri titremiyor, birçok boyacıya taş çıkarıyor. Ayva, “’Ne iş yaparsanız yapın, saygı duyarak, severek, hakkıyla yapın o zaman çalışırken sizden mutlusu yoktur bir bakmışsınız işiniz şifanız olmuş” dedi.

“En büyük varlığım titreyen boyalı ellerim”
Yayınlama: 28.08.2024
Düzenleme: 28.08.2024 17:49
A+
A-

Mezitli ilçesine bağlı olan Sarılar Mahallesi’nde dünyaya gelen 4 çocuk babası Nebi Ayva, zorlu ve hüzünlü yaşamını ve zorlukların nasıl üstesinden geldiğini anlattı. Küçükken annesini daha sonra da babasını kaybettiğini söyleyen Ayva, dedesinin yanında yaşadığını, hayvancılık ve tarımla uğraştığını söyledi. Dedesini de kaybettikten sonra artık köyden ayrıldığını söyleyen Nebi Ayva’nın hayali boyacı olmaktı. Bunun için tek başına şehre geldiğini önce mevsimlik işçi olarak çalışmaya başladığını dile getirdi. Daha sonra ise marangoz yanında çalıştığını belirtti. Ayva, inşaat işine başladığı dönemde işaret parmağını kaybettiğini söyledi. Nebi Ayva şimdi ise yaşadığı yerde işini güzel yapan ve tanınan bir ustadır. Hastalığına rağmen boyacılık mesleğine olan sevgisinin hiç bitmediğini hatta boyacılık yaparken ellerinin titremediğini ifade eden Nebi Ayva ‘Hayat bazılarımıza çok zor, önemli olan hayatı bırakmamak. Çocukluğum çok zordu, yaşadığım tüm yıllar boyunca çalıştım. O kadar çalıştım ki yapmadığım iş kalmadı diyebilirim. Şu an asıl mesleğim boyacılık ve boyacılığı çok seviyorum, renkleri çok seviyorum, mesleğimi de çok seviyorum. Çalışmadığım zamanlar ise evde çok sıkılıyorum çalışmak bana iyi geliyor hatta beni iyileştiriyor. Çalışmak her şeyi yoluna koyabilir. Bunu anlamak için hayatımı feda ettim” diye konuştu.

“Hayata dört elle sarılın”

Dedesinden sonra kimsenin ona sahip çıkmadığını, elinden tutacak kimsesinin olmadığını söyleyen Ayva, ailesiz büyümenin zorluklarını dile getirdi. Yaptığı işlerin ağır olduğunu söyleyen Ayva, hayatın ona acımasız davrandığını fakat kendisinin hayat hep dört elle sarıldığını söyledi. Ayva, ellerinin 5 yıldır titrediğini ve yemek yemede bile güçlük çektiğini söyledi fakat boyacılık yaparken elleri titremediğini ifade etti. Ailesiz büyümenin çok zor olduğunu belirten Ayva, ‘Hatırladığım nadir şeylerden biri işe giderken yol param olmazdı yürüyerek giderdim. Birçok işte çalıştım ama kendimi boyacılıkta buldum benim bu hatta en büyük varlığım titreyen boyalı ellerimdir” ifadesini kullandı.

Nebi Ayva, ‘Ne iş yaparsanız yapın, saygı duyarak, severek, hakkıyla yapın o zaman çalışırken sizden mutlusu yoktur bir bakmışsınız işiniz şifanız olmuş” dedi.

 

Kaynak: MERYEM KARADAĞ/ÖZEL HABER

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.