Ferzan Özpetek: Altın Portakal Türkiye Sinemasının hafızasını saklayan çok önemli bir markadır

Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali, 5-12 Ekim 2024 tarihleri arasında sinema dünyasının önemli isimlerini bir araya getirecek. Festivalin Ulusal Uzun Metrajlı Yarışma Bölümü’nün Jüri Başkanlığını ünlü yönetmen ve senarist Ferzan Özpetek üstlenecek. Özpetek, festivalin sinemanın kültürel hafızasını koruyan önemli bir marka olduğunu belirterek, bu markayı parlatma çabasında olacak herkesle birlikte olmanın heyecanını yaşadığını ifade etti.

Ferzan Özpetek: Altın Portakal Türkiye Sinemasının hafızasını saklayan çok önemli bir markadır
Yayınlama: 27.08.2024
A+
A-

Festivalin Ulusal Uzun Metrajlı Yarışma Jürisi, Ferzan Özpetek’in yanı sıra Deniz Göktürk Kobanbay, Gökçe Bahadır, İlker Kaleli, Melis Behlil, Melisa Önel ve Mercan Dede gibi önemli isimlerden oluşacak. Bu yıl festival, son on yılın en yüksek başvuru sayısına ulaştı ve başvurular jüriler tarafından değerlendirilecek.

Festivalde ayrıca, Film-Yön Jürisi’nde Ömer Uğur, Eylem Kaftan ve Biket İlhan yer alacak. Ulusal Belgesel Film Yarışma jürisi, Ahmet Yeşiltepe, Jale İncekol ve Doç. Dr. Nurdan Tümbek’ten oluşacak. Ulusal Kısa Film Yarışma bölümünde ise Derya Durmaz, Erdem Tepegöz ve Pınar Göktaş görev alacak. Sinema Okulları Öğrenci Filmleri Yarışma bölümünde ise Aycan Çetin, Handan İpekçi ve Mehmet Güleryüz jüri olarak bulunacak.

Festival, Antalya Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleştirilecek ve festival komitesi tarafından yarışmaya hak kazanan filmler önümüzdeki günlerde açıklanacak. Sinemanın kültürel önemini vurgulayan ve uluslararası başarıya odaklanan festival, sinema tutkunlarını ve sektör profesyonellerini bir araya getirecek.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.