Mersin Valisi Pehlivan, “Çiftçimiz nerede biz de orada”

2 bin 300 rakımda, Sarıpınar meralarında küçükbaş hayvancılık yapan yörük yaylacı vatandaşlarla bir araya gelen Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, “Çiftçimiz nerede biz de orada’ şeklinde bir sloganımız var. Gerek şahsen ben gerek müdürlerimiz ve bütün tarım personelimiz, paydaşlarımız, tarım ve hayvancılık alanında faaliyet gösteren herkes, kooperatiflerimiz, birliklerimiz ve emektar çiftçilerimizle, üreticilerimiz ile bu yolda beraber yürüyoruz” dedi.

Mersin Valisi Pehlivan, “Çiftçimiz nerede biz de orada”
Yayınlama: 26.08.2024
A+
A-

Vali Pehlivan, “Bu yolda yürürken devletimizin imkanlarını da kullanmak, değerlendirmek çok önemlidir. Sayın Cumhurbaşkanımızın riyasetlerinde, Tarım ve Orman Bakanlığımızın çiftçilerimize, üreticilerimize sağlamakta olduğu destekler her geçen gün kapsam ve içerik olarak artarak devam etmektedir. Bu teşviklerden faydalanmak, çiftçimizi faydalandırmak büyük önem taşımaktadır. Tarım ve Orman İl Müdürlüğümüz başta olmak üzere ilgili bütün birimlerimiz vasıtasıyla, devletimizin sunduğu imkanları çiftçilerimizle en çabuk ve en etkin şekilde buluşturmak için pek çok proje hayata geçirilmekte, gerekli diğer çalışmalar kesintisiz bir şekilde yürütülmektedir.” ifadelerini kullandı.
Bu süreçte, Tarım ve Orman Bakanlığı da her yıl Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinde yazılı olan miktarda destekleme sağlamaktadır. “Halk Elinde Hayvan Islahı Ülkesel Projesi” kapsamında İlimizde yetiştiricilere 2012 yılından bu yana 64.501.885 TL tutarında hibe desteği sağlanmıştır.

Kaynak: MERYEM KARADAĞ/ÖZEL HABER

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.