Hasan Şemsi, “Dünya genelinde rüzgâr türbini projelerine bağlantı elemanları ürettik”

Berdan Cıvata Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Şemsi, Avrupa’nın en uzun ikinci asma köprüsü Osmangazi ve dünyanın en uzun köprüsü olan 1915 Çanakkale Köprüsü’nün ayaklarını taşıyan 10 metre boyda ve 700 kilogram ağırlığındaki ankrajlarla Anamur-Kıbrıs Barış Suyu projesinde denizin 250 metre altından 80 kilometre boyunca uzanan boru hattının B7/2H kalite cıvatalarını korozyona karşı 100 yıla kadar dayanımlı ürettiklerini söyledi.

Hasan Şemsi, “Dünya genelinde rüzgâr türbini projelerine bağlantı elemanları ürettik”
Yayınlama: 26.08.2024
A+
A-

Hasan Şemsi, Kuveyt Uluslararası Havaalanı projesi için 800 tonu aşkın bağlantı elemanları, Katar 2022 Dünya Kupası’nda final dâhil 10 maça ev sahipliği yapan 93 bin kişilik Lusail Stadyumu’nun tüm bağlantı elemanlarında da Berdan Cıvata’nın imzası olduğunu belirten Hasan Şemsi, “2008 yılında Husum’da katıldığımız Rüzgar Enerji fuarı ile rüzgar sektörüne hızlı bir giriş yapmış olup Türkiye’den bu fuara katılan tek Türk firma olarak rüzgar devleri ile işbirliğimizin temellerini atmış bulunuyoruz” dedi.

Sektördeki başarılarının hemen her alanda karşılık bulduğuna vurgu yapan Hasan Şemsi, geldikleri noktada dünya genelindeki 3 bini aşkın rüzgâr türbini projesine yönelik bağlantı elemanları ürettiklerini kaydetti. Hasan şemsi konuşmasını şöyle sürdürdü: “Amerikan’ın GE’si, Almanya’nın Nordex’i ve Enercon’u, Danimarka’nın Vestas’ı, İspanya’nın Siemens’i ile Çinli Goldwind referanslarımızdan bazılarıdır. Yaklaşık 1.550 MW kapasitesi ile Avrupa’nın en büyük GES’i olan Konya-Karapınar projesine bağlantı elemanlarını üretmiş bulunuyoruz. Sadece yeşil enerjiyi desteklemekle kalmayıp, doğal kaynaklardan faydalanıyor ve ihtiyaçlarımızın yüzde 53’ünü çatılarımızdaki 2,5 MW’lık GES’lerden karşılıyoruz. Gelecekte bu oranı yüzde 90’a çıkarmayı hedeflemekteyiz.”

Kaynak: MERYEM KARADAĞ/ÖZEL HABER

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.