Haşim Yıldızgörer, “Gıda alanında yatırım yaparak, istihdama katkı sağlayacağız”

Dicle Grup Genel Koordinatörü Haşim Yıldızgörer, Mersin merkezli Dicle Gıda’nın toplam 20 bin metrekare alana kurulu modern tesislerinde son teknolojiye sahip makine, ekipman ve uzman ekibiyle bakliyat eleme, temizleme ve boylama işlemlerini kapsayan üretim ve paketleme faaliyetlerine devam ettiğini söyledi.

Haşim Yıldızgörer, “Gıda alanında yatırım yaparak, istihdama katkı sağlayacağız”
Yayınlama: 24.08.2024
Düzenleme: 26.08.2024 11:42
A+
A-

Dicle Gıda’nın sektördeki güçlü konumunu yatırımlarla desteklediğinin altını çizen Haşim Yıldızgörer; Tarsus Organize Sanayi Bölgesi’nde yaklaşık 40 dönüm lük arazi üzerinde kurulacak tesisler ile ilgili gıda alanında bazı projelere başlanıldığını, 2026 yılında da üretime geçip yeni istihdam alanları oluşturmayı hedeflediklerini kaydetti. Son beş yılda tesislerine 15 ila 20 milyon dolar aralığında yatırım yaptıklarını kaydeden Yıldızgörer konuşmasına şöyle devam etti: “Mercimek fabrikamızın eleme bölümünde yüzde 50 kapasite artışı sağladık. Makine ve ekipmanları teknolojik olarak yeniledik. İlave silo yatırımlarımız oldu. Yeni pazarlar, artan ihracat hacmi anlamını taşır. Üretim kapasitemizi artırarak ve çeşitli ülkelerde değerlendirerek ihracatımızı geliştirme gayesindeyiz. Bu doğrultuda hareket ederek, yeni dönemde TİM ‘Türkiye’nin İlk 1000 İhracatçı Araştırması’nda sektörümüzdeki sıramızı 2 basamak yükselterek 1’inci olmayı hedefliyoruz.”

Haşim Yıldızgörer ayrıca, yeşil enerji alanında olup çevreye katkı sağlamak ve maliyetleri azaltarak daha büyük bir ekonomik güç oluşturmak amacıyla güneş enerji santrali (GES) projelerine önem verdiklerini, 11,4 megavatlık arsa GES yatırımına 2,6 megavatlık bir çatı GES ilave yaparak toplam kapasiteyi 14 megavata çıkardıklarını ifade ederek, enerji alanındaki yatırımların devam edeceğini dile getirdi.

Kaynak: MERYEM KARADAĞ/ÖZEL HABER

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.