Ege Profil-EGPRO hisse neden düşüyor?

Ege Profil-EGPRO hisseleri neden düşüyor? EGPRO yatırımcısı bugün borsa açılışı sonrası şokta. Ege Profil hisseleri 26 Ağustos 2024 Pazartesi tarihli işlem gününe düşüşle başladı. EGPRO hisselerindeki düşüşü merak edenler ‘Ege Profil hisseleri neden düşüyor?’ sorusuna yanıt arıyor. İşte EGPRO hisselerinde bugünkü düşüşün nedeni…

Ege Profil-EGPRO hisse neden düşüyor?
Yayınlama: 26.08.2024
A+
A-

Ege Profil hisseleri bugün güne düşüşle 166,90 lira seviyesinden başladı. Ege Profil hisseleri neden düşüyor? sorusunun yanıtı ise bugün EGPRO’da temettü pay dağıtımının yapılması. Ege Profil’deki temettü dağıtım günü olması nedeniyle EGPRO hisseleri bugün düşüşle açıldı. Ege Profil hisseleri neden düşüyor sorusunun yanıtı EGPRO temettü dağıtımıdır. Ege Profil hisseleri bugün cuma günkü kapanıştan yüzde 2 daha düşük fiyatla işleme başladı. Sat 10.40 itibariyle düşüş daha da derinleşti ve EGPRO hisse fiyatı yüzde 3.97’lik düşüşle 162,20 liraya geriledi.

Temettü sonrası neden hisse fiyatı düşer?

Temettüden sonra hisse düşer mi sorusunun yanıtı her hisse için ‘evet’tir. Ege Profil debuna dahil. Temettü yani kâr payı şirketin varlıklarından, kasasından çıkan bir parayı temsil ettiği için, genellikle hisse başına ödenen temettü tutarı kadar hisse fiyatı da düşer. Bu olay her borsa ve her hisse senedi için geçerlidir. Bu çıkış hisse senetlerine de yansıtılır ve hisse temettü oranında fiyat düşüşü yaşar.

EGPRO temettü hesaplara ne zaman yatacak?

Temettü ödemeleri yasal düzenlemeye göre pay dağıtımı tarihinden 2 iş günü sonra hak sahiplerinin hesaplarına aktarılıyor. Yatırımcıların T2 olarak bildikleri bu bekleme süresi her temettü ödemesi için geçerli bir takas süresi. Ege Profil temettü için de bu yasal süre geçerli. 26 Ağustos Pazartesi günü temettü pay dağılımının yapıldığı Ege Profil’de temettü ödemeleri hesaplara 2 iş günü sonra yani 28 Ağustos Çarşamba günü geçecek.

Ege Profil temettü ne kadar?

Ege Profil temettü ödemesi ne kadar? sorusunun yanıtı ise brüt 3,39 TL, net 3,05 TL.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.