Mersin’de gerçekleri aratmayan yol güvenliği tatbikatı gerçekleştirildi

Mersin Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı, ISO 39001 Yol Trafik Güvenliği standardı kapsamında ‘Yol Trafik Güvenliği Tatbikatı’ gerçekleştirdi. Yenişehir ilçesi 50. Yıl Mahallesi’ndeki 38. Cadde üzerinde yapılan tatbikatta, hız sınırını aşan bir sivil aracın belediye otobüsüne çarpması sonucu oluşan kaza senaryosu işlendi.

Mersin’de gerçekleri aratmayan yol güvenliği tatbikatı gerçekleştirildi
Yayınlama: 24.08.2024
A+
A-

Tatbikat sırasında, her iki araçta hasar meydana geldi. Otobüs sürücüsünün fiziki bütünlüğü yerindeyken, yolcular hafif şekilde, sivil araç sürücüsü ise ağır şekilde yaralandı olarak varsayıldı. Tatbikatta, Mersin Büyükşehir Belediyesi birimlerinin koordineli müdahaleleri simüle edildi.

Tatbikata Ulaşım Dairesi, Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi, Makine İkmal Bakım ve Onarım Dairesi, İtfaiye Dairesi, Zabıta Dairesi, Sağlık İşleri Dairesi, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi, Basın Yayın ve Halka İlişkiler Dairesi Başkanlığı, Kalite Yönetimi ve Kent Araştırmaları Şube Müdürlüğü ile Emniyet Müdürlüğü ekipleri katıldı.

Tatbikatta, ilk olarak 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ve Alo 185’e ihbarda bulunuldu. Yol Trafik Güvenliği Acil durum ekibi, kazanın diğer kazalara neden olmaması için trafik güvenliği önlemlerini aldı ve yolu düzenledi. İtfaiye ve sağlık ekipleri yaralılara müdahalede bulundu. Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi ile Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi ekipleri, yolun bakım, onarım ve temizliğini yaptıktan sonra yol tekrar kullanıma açıldı.

Ulaşım Dairesi Başkanı Ersan Topçuoğlu, tatbikatın amacını ve detaylarını paylaşarak, “Tatbikatımızın amacı; kentimizdeki kazalara müdahale noktasında kendimizi test etmek ve en hızlı şekilde gerekli önlemleri alarak, yolun trafiğe açılmasını sağlamak” dedi. Tatbikatın, belediyenin hazırlık seviyesini ölçme ve hızlı müdahale yeteneğini geliştirme açısından önemli olduğunu vurgulayan Topçuoğlu, bu tür tatbikatların yılda en az bir kez yapıldığını belirtti.

Kaynak: MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.