Cumhurbaşkanı Erdoğan: Fındık alım fiyatı 54 TL

Ordu’da toplu açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, fındık üreticilerinin merakla beklediği fındık alım fiyatını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Fındık alım fiyatı 54 TL

Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan fındık üreticilerinin merakla beklediği alım fiyatını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yapmış olduğu konuşmada, “Fındık alım fiyatı iktidara geldiğimizde 1 doların altındaydı biz bu rakamı 3 doların üzerine çıkardık. Bu yıl da üreticimizin gelirini ve ihracatımızı artıracak bir fiyat açıklıyoruz. 2022 kabuklu Fındık 54 TL hayırlı olsun, bereketli olsun.” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ordu Stadyumu, Fatsa OSB ve eğitim yatırımları ile yapımı tamamlanan diğer projelerin toplu açılış töreninde konuştu.

Altınordu ilçesinde bulunan Cumhuriyet Meydanı’nda vatandaşlarla bir araya gelen Erdoğan, fındık fiyatını da açıklamak üzere halka hitap etti.

Tüm dünyada olduğu ülkemizde de bazı sıkıntıların yaşandığını ifade eden Erdoğan, “Daha önce yaptığımız gibi bugünkü sıkıntıları da çözeceğiz, bundan sonraki atılımları da gerçekleştireceğiz. Artık sinsi oyunlarla istikameti belirlenen, her 10 yılda bir hizaya getirilen Türkiye yok.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan 2022 yılı fındık alım fiyatının 54 lira olarak belirlendiğinin müjdesini de verdi. 

Başkan Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Ordu’yu özlemişiz, Ordu da bizi özlemiş. Rabbim son nefesimize kadar bize böyle bir muhabbet nasip etsin. Geçen 20 yıldaki eser ve hizmetlerin üzerinde ülkemizi 2053 vizyonuna yine sizlerle birlikte hazırlayacağız.

Eskiden dünyada işler yolunda giderken biz istikrarsızlığın, güvensizliğin, kifayetsiz siyasetçilerin bedelini krizlerle öderdik. Bugün bütün dünya krizlerin pençesinde kıvranırken biz üretimimizle dolu dizgin hedeflerimize doğru ilerlemeyi sürdürüyoruz. Elbette bizim de sıkıntılarımız yok değil var ama biz bunları aşabilecek güçteyiz.

Terörle mücadelede Gabar’da, Tendürek’te, terörün belini kırdık mı? Artık terör diye bir bela var mı?

Rahmetli Menderes’in, Özal’ın ve Türkeş’in verdiği mücadele bir istiklal mücadelesiydi. Biz de bu davanın son temsilcisi olarak 21 yıl önce karşınıza geldik. Türkiye’de seçme ve seçilme yaşını 18’e indiren iktidar, AK Parti olmuştur. 

Daha önce yaptığımız gibi bugünkü sıkıntıları da çözeceğiz, bundan sonraki atılımları da gerçekleştireceğiz. Artık sinsi oyunlarla istikameti belirlenen, her 10 yılda bir hizaya getirilen Türkiye yok.

Biz ülkemize kazandırdıklarımızı anlattıkça birilerinin yüreği daralıyor. Bizim zaten yaptığımız hizmetleri kendi akıllarıymış gibi sahiplenmeye kalkıyorlar. Hizmet dönemlerinde de devlet kurumlarını batırmaktan, milleti rezil kepaze etmekten başka bir şey yapmamışlardır. Bir zamanlar bu Bay Kemal SSK’yı batırmadı mı? Bu zata Bay Kemal diyerek takılıyorum. En sonunda bunu kendisi de kabul etti. İsmi yerine bunu kullanmaya başladı. Bu ülke ve millet hayrına hiçbir siyaset üretmeyip muhalefet koltuğunu işgal ediyor. Emekli CHP Genel Müdürü ibaresini şimdiden hazırlarsa iyi olur.

“Son 20 yılda Ordu’ya toplamda 32 milyar lira kamu yatırımı yaptık”

Ordu ülkemiz fındığının üçte birini gerçekleştiriliyor. Fındığın alım fiyatı biz gelmeden 1 doların altındaydı. Bu yüzden çoğu bahçe bakımsız biz bu rakamı 3 doların üzerine çıkardık. Bu yıl da küresel ekonomik krize rağmen fındık üretimize alım fiyatı vermek için tüm şartları zorladık. Fındıkta rekoltenin geçen yılın da üzerine çıkmasını bekliyoruz.

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.