Çocuklar için bilim eğitiminde pratik ve eğlenceli yöntemler

3-11 yaş aralığındaki öğrencilere yönelik diğer öneriler arasında gölgelerle oynamak, toprak kazmak, ekmek hamuru yoğurmak, geri dönüşüm yapmak ve müzik aleti çalmak yer alıyor.

Çocuklar için bilim eğitiminde pratik ve eğlenceli yöntemler
Yayınlama: 21.08.2024
A+
A-

İngiltere merkezli dört bilim kuruluşu, eğlenceli deneyimleri eğitim müfredatının bir parçası haline getirmek için hükümete önerilerde bulunuyor.

Kraliyet Kimya Derneği, Fizik Enstitüsü, Kraliyet Biyoloji Derneği ve Bilim Eğitimi Derneği, çocukların kavramları gerçek yaşamla ilişkilendirebilmeleri gerektiğini söylüyor.

Kraliyet Kimya Derneği’nden politika uzmanı Aylin Özkan, “Kimya için önerilerden biri de, 11 yaşına gelindiğinde tüm çocukların sıcaklığın nasıl işlediğini ve ısıtma ve soğutmanın şeyleri nasıl değiştirebileceğini anlamaya başlamasıdır. Bir öğretmenin bunu anlatmasına yardımcı olması için dondurmadan daha iyi bir araç olabilir mi?” dedi.

Fizik Enstitüsü’nün kıdemli danışmanı Charles Tracy de, “Birçok çocuk gürültü yapmaktan hoşlanıyor, ancak bunu sınıfta kullanmak, ses perdesi ve hacim gibi kavramların temellerini öğretmeye yardımcı olabilir.” şeklinde konuştu.

“Canlıların yaşam döngülerini öğrenirler”

Kraliyet Biyoloji Derneği Eğitim Politikaları Başkanı Lauren McLeod ise, “Çocuklar yeşil alanların değerini öğrenerek, sınıfta sebze yetiştirerek ve yerel bahçe merkezini ziyaret ederek canlıların yaşam döngülerini deneyimleyebilir ve sağlıklı ve sürdürülebilir seçimler yapma sürecine dahil olabilirler.” dedi. Kuruluşlar, müfredatın gözden geçirilmesinin bir “eşitlik sorunu” olduğunu ve sınıflarda deneyimler sağlamanın çocukların fikirleri için veri oluşturmalarına yardımcı olacağını belirten bir rapor hazırladı.

Müfredat incelemesinden çıkan önerilerin en erken 2025 yılının Eylül ayında uygulamaya konulması planlanıyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.