Aves Grup, birden fazla projenin yatırımına odaklandı

Dünya bitkisel yağ sektörünün lider markaları arasında yer alan Aves Grup, 3 yıllık planları kapsamında; Balıkesir Bandırma bölgesinde yağlı tohum kırma tesisi, uluslararası lojistik ağın...

Aves Grup, birden fazla projenin yatırımına odaklandı
Yayınlama: 19.08.2024
Düzenleme: 22.08.2024 17:20
A+
A-

Dünya bitkisel yağ sektörünün lider markaları arasında yer alan Aves Grup, 3 yıllık planları kapsamında; Balıkesir Bandırma bölgesinde yağlı tohum kırma tesisi, uluslararası lojistik ağın güçlendirilmesi amacıyla gemi ve farklı destinasyonlarda depo kurulumu, tam entegrasyon sağlamak için yem üretim tesisi, büyükbaş ve kümes hayvancılığında besi tesisleri, büyükbaş ve kümes hayvancılığında ileri işleme tesisleri yatırımlarına odaklandı.

Bitkisel yağ, küspe, biyodizel, atık yağ toplama ve yer fıstığı işleme alanlarında, 30 yılı aşkın deneyimi ile hizmet veren Aves Grup, yıllık yüzde 40’ın üzerinde artan ihracat hacmi ve 1,5 milyon tonun üzerinde üretim kapasitesi ile Türkiye’nin en büyük 150 sanayi kuruluşu arasında yer alıyor.
Dünya bitkisel yağ sektörünün lider markaları arasında olma vizyonuyla ülke ekonomisine değer katan Aves Grup, kurulduğu günden bu yana Türkiye’nin seçkin ekonomi listelerinin üst sıralarında yer alıyor. 2022 yılı verilerine göre İSO 500 listesinde 132’nci, TIM1000 listesinde sektöründe 14’üncü, Capital 500 listesinde ise sektörünün 12’nci büyük şirketi olan Aves, Anadolu Kaplanları sıralamasında Mersin merkezli en büyük birkaç firma arasında bulunuyor.

AVES Grup Ticaret Direktörü Muhammed İdin, istihdam, büyüme ve katma değer yaratarak ekonomik fayda sağlamanın yanı sıra, kuruldukları günden itibaren toplumsal ve çevresel konularda da öncü ve yenilikçi faaliyetlerle sürdürülebilir gelişim için çalıştıklarını söyledi. Üretim proseslerinde ortaya çıkan yan ürünlerin değerlendirilmesi, geri kazanılması veya katma değerlerinin artırılmasına yönelik birçok proje ürettiklerinin de bilgisini veren Muhammed İdin, bu projelerin, karbon ayak izinin azaltılması, rekabet gücünün artırılması hem ülke hem de firma kaynaklarının tasarruflu kullanılması açısından enerji verimliliğini artırmada çok önemli projeler olduğuna dikkat çekti. Muhammed İdin: “Bu hedefle 20 milyon dolarlık bütçeyle kurduğumuz Türkiye’nin ilk ve tek atık yağ toplama ve geri kazanım tesisimizle toplanan atık bitkisel yağlardan ürettiğimiz yıllık 50 bin ton biyodizel ile hem doğayı koruyor hem de atık yağları ekonomik değere dönüştürerek ülkemizin kalkınmasına katkı sağlıyoruz.

Kaynak: MERYEM KARADAĞ/ÖZEL HABER

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.