Nemrut’un zirvesinde vatandaşlar güneşin doğuşu ve batışını izliyor

Adıyaman’da bulunan ve UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’nde yer alan Nemrut Dağı, her yıl binlerce turistin ilgisini çekiyor. 2206 metre yüksekliğindeki zirvede yer alan devasa heykeller ve gün doğumu ile gün batımı manzarası, hem yerli hem de yabancı ziyaretçilerin ilgisini çekiyor. Ancak, 6 Şubat 2023 depremlerinin ardından ziyaretçi sayısında ciddi bir düşüş yaşandı.

Nemrut’un zirvesinde vatandaşlar güneşin doğuşu ve batışını izliyor
Yayınlama: 17.08.2024
A+
A-

2023 yılında Nemrut Dağı’nı sadece 45 bin kişi ziyaret ederken, önceki yıllarda yıllık ziyaretçi sayısı 250 bine yaklaşıyordu. Ancak, turizm sektörü hızla toparlanarak 2024 yılında yeniden canlı günlerine kavuştu. Adıyaman’da turizmi çeşitlendirmek ve canlandırmak amacıyla başlatılan Kommagene Canlandırma Projesi kapsamında, 9 ayrı merkezde çeşitli çalışmalar yürütülüyor. Bu projeler arasında motokamp, kamping, rafting ve kanyon gezileri gibi alternatif turizm destinasyonları bulunuyor.

Adıyaman İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Yelken, depremin ardından ziyaretçi sayısında yaşanan azalmayı vurgularken, 2025 yılı için çeşitli yeni projelerle turizm potansiyelini artırmayı hedeflediklerini belirtti. Yelken, “6 Şubat depreminden sonra ciddi bir azalma yaşadık, ancak şimdi hızlı bir toparlanma sürecindeyiz. 2025’te 9 ayrı karşılama merkezi ve çeşitli turizm aktiviteleriyle hedeflerimize ulaşmayı umuyoruz,” dedi.

Nemrut Dağı’nı ziyaret eden turistler, ülkenin doğal ve kültürel güzelliklerinin tadını çıkarırken, bu eşsiz manzaraları yaşamanın kendilerini mutlu ettiğini ifade ediyor. Nemrut Dağı, hem yerli hem de yabancı ziyaretçilerin gözde destinasyonları arasında yer almayı sürdürüyor.

Kaynak: İHLAS HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.