TBMM’de Can Atalay toplantısı başladı

Anayasa Mahkemesi (AYM), Gezi Davası’nda müebbet hapis cezasına çarptırılan ve Hatay’da TİP Milletvekili seçildikten sonra milletvekilliği düşürülen Can Atalay’ın vekilliğinin düşürülmesi kararının “yok hükmünde” olduğuna karar verdi. Bu kararın ardından, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) olağanüstü toplandı.

TBMM’de Can Atalay toplantısı başladı
Yayınlama: 16.08.2024
A+
A-

Toplantıya, muhalefet partilerinin genel başkanları da katıldı. Ayağında basit bir kırık bulunan CHP Genel Başkanı Özgür Özel de toplantıyı yerinde takip etti.

Ne Olmuştu?

AYM, daha önce iki kez hak ihlali kararı vermişti ve son kararında Atalay’ın milletvekilliğinin düşürülmesinin “yok hükmünde” olduğunu belirtmişti. Bu gelişme üzerine, TİP, CHP, DEVA Partisi, Saadet Partisi, Gelecek Partisi, DP ve EMEP milletvekilleri, Atalay’ın tahliye edilip yemin ederek görevine başlaması amacıyla olağanüstü toplantı çağrısında bulunmuşlardı. Bu çağrıda, AYM kararlarının bağlayıcılığına dikkat çekilmiş ve Atalay’ın durumu üzerinden Türkiye’nin anayasal niteliklerini tehdit eden bu sürecin TBMM tarafından ele alınması gerektiği vurgulanmıştı.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.