Adana CHP Milletvekili Orhan Sümer’den Şakirpaşa Havalimanı tepkisi! Vatandaşın aklı ile alay edilmiştir

CHP Adana Milletvekili ve KİT Komisyonu üyesi Orhan Sümer, Çukurova Havalimanı’nın açılışı ve Adana Şakirpaşa Havalimanı’nın ticari uçuşlara kapatılmasıyla ilgili sert açıklamalarda bulundu.

Adana CHP Milletvekili Orhan Sümer’den Şakirpaşa Havalimanı tepkisi! Vatandaşın aklı ile alay edilmiştir
Yayınlama: 15.08.2024
A+
A-

Sümer, 13 yıllık bir bekleyişin ardından hizmete giren Çukurova Havalimanı için verilen yolcu garantisi ve yüksek maliyetlere dikkat çekti. Şakirpaşa Havalimanı’nın ticari uçuşlara kapatılmasını eleştirerek, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu konuda Adanalıların aklıyla dalga geçtiğini ifade etti.

Sümer, 1937 yılından beri Adana halkına hizmet veren ve geçtiğimiz yıl 5 milyon yolcuya ulaşan Şakirpaşa Havalimanı’nın kapatılmasının, Cumhuriyet’in kazanımlarını hiçe saymak olduğunu belirtti. Sümer, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “kapanmayacak” açıklamasının gerçeği yansıtmadığını, havalimanının sadece eğitim uçuşları, acil durumlar ve yangınlar için kullanılacağını vurgulayarak, bu durumun vatandaşın aklıyla alay etmek anlamına geldiğini söyledi.

Çukurova Havalimanı için verilen 12 yıllık yolcu garantisinin altını çizen Sümer, bu garantilerin olası bir Zafer Havalimanı öngörüsüzlüğüne yol açabileceğini belirtti. Havalimanı için yapılan yüksek maliyetli ödemelerin ve alt yapı yatırımlarının kamu bütçesinden karşılanması konusunda endişelerini dile getirdi. Sümer, Şakirpaşa Havalimanı’nın kapatılmasını kabul etmediklerini ve Çukurova Havalimanı’na yapılacak garanti ödemelerinin takipçisi olacaklarını açıkladı.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.