“Pamukluk Projesi gecikirse, küresel ısınma ve kuraklık kaynaklı su sorunu oluşur”

Mersin’in ciddi göç alan bir kent olduğuna atıfta bulunan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, göçün kente su ve altyapı konusunda olumsuz etkilerinin olduğuna dikkat çekti.

“Pamukluk Projesi gecikirse, küresel ısınma ve kuraklık kaynaklı su sorunu oluşur”
Yayınlama: 14.08.2024
A+
A-

Seçer, Mersin’de önümüzdeki süreçte Pamukluk Projesi gerçekleşmezse, küresel ısınma ve kuraklık kaynaklı ciddi bir su sorunu ortaya çıkabilir. Zaten şu anda da son 2 yıldır yaşanan kuraklıktan dolayı bunu yaşıyoruz. Doğal olarak bir an önce bunun gerçekleşmesi gerekiyor. Bu konuda IBRD deprem bölgesine verdiği 1,5 milyar Euro’luk deprem paketinden bize Pamukluk Barajı Temiz İçme Suyu Arıtma Tesisi için 46 milyon Euro hibe verdi. Bu proje 90 milyon Euro gibi bir rakama mal oluyor. Kalan kısmı da verilmek isteniyor fakat burada bir sorun ortaya çıkıyor. Sorunun çözümü için kalan kısım hibenin alınabilmesi için Mersin’in Afet Bölgesi ya da Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi ilan edilmesi gerekiyor ki hibemizi alıp projemizi tamamlayabilelim. Ayrıca, dış finans kuruluşlarından temini sağlanmış krediler sayesinde yapımları tamamlanması planlanan 6 atıksu arıtma tesisi ile 4 derin deniz deşarj projemizin ihale ve yapım sürecine geçilebilmesi için bu işleri kapsayan Mersin Atıksu Yönetimi ve Ekolojik Denge Projemizin ivedilikle yatırım programına alınması gerekmektedir.
Bu konuyla ilgili kurumların ve bakanlıkların, Mersin’i fiili nüfusuyla resmi nüfusu arasında farkı olan, deprem sonrası yoğun göç almış, sığınmacı nüfusunun yoğun olduğu bir kent gözüyle bakmalarını, bu yatırımların önemini kavramalarını ve bunların süratle yapılmasını ve katkı sunmalarını bekliyoruz. Bu konuda çalışmalarımız devam ediyor” ifadesini kullandı.

Kaynak: MÜJDE DEMİR/ÖZEL HABER

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.