İran’dan Avrupa ülkelerine tepki!

İran, Avrupa ülkelerinin İsrail’e karşılık vermemesi talebine sert tepki gösterdi. Barış ve istikrar için net mesaj verdi.

İran’dan Avrupa ülkelerine tepki!
Yayınlama: 13.08.2024
A+
A-

İran, İngiltere, Almanya ve Fransa gibi Avrupa ülkelerinin, İran’a yönelik İsrail’e karşılık vermemesi yönündeki isteğini sert bir dille eleştirdi. İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani, bu durumu “küstahça” bir girişim olarak tanımladı.

Savaş suçlarına dikkat çekildi

IRNA’ya verdiği demeçte Kenani, Avrupa ülkelerinin, İsrail’in Gazze üzerinde işlediği insanlık suçlarına dikkati çekerek, “İran, ulusal güvenliğini korumada kararlıdır. Batılı ülkeler, İsrail’in Filistin halkına yönelik savaş suçlarını durdurmak için harekete geçmelidir,” dedi.

Barış istiyorsanız İsrail’e karşı çıkın

İngiltere, Fransa ve Almanya’nın, İran’ın hukuki haklarından feragat etmesi yönündeki çağrısının uluslararası hukuk ve siyasetle bağdaşmadığını kaydeden Kenani, bu tür yaklaşımların İsrail’i cesaretlendirmekten başka bir şeye yaramayacağını vurguladı. “Eğer bu ülkeler gerçek anlamda bölgede barış arıyorsa, İsrail’in ayrımcı rejimine karşı çıkmalıdırlar,” iadesinde bulundu.

Ortak açıklamadan akılda kalanlar

Öte yandan, İngiltere, Fransa, Almanya, ABD ve İtalya gibi ülkeler, yaptıkları ortak yazılı açıklamada, İsrail’in İran karşısında kendini savunmasına tam destek verdiklerini belirterek, “İran’ı İsrail’e yönelik askeri saldırı tehditlerini sonlandırmaya çağırıyoruz,” ifadesine yer verdi. Açıklamada, bu tür bir saldırının bölgesel güvenlik üzerindeki olumsuz etkileri de vurgulandı.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.