Sendikalar “geçinemiyoruz” diyerek sokağa iniyor! Adana dahil 81 ilde bir araya gelecek

İşçi konfederasyonları, asgari ücrete ara zam talebiyle “Geçinemiyoruz” sloganıyla mitingler düzenlemeye hazırlanıyor. Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş) ve Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) bu taleplerini daha güçlü bir şekilde dile getirmek için çeşitli illerde eylemler yapmayı planlıyor.

Sendikalar “geçinemiyoruz” diyerek sokağa iniyor! Adana dahil 81 ilde bir araya gelecek
Yayınlama: 13.08.2024
A+
A-

Türk-İş, 20 Ağustos’ta Türkiye genelinde 81 ilde basın açıklamaları yapacak. Ardından, 26 Ağustos’ta Çerkezköy’de ve 3 Eylül’de Zonguldak’ta büyük mitingler düzenlenecek. DİSK ise miting hazırlıklarını sürdürmekte olup, yakın zamanda programını kamuoyuna duyuracak.

Cumhuriyet’e konuşan DİSK Genel Sekreteri Tayfun Görgün, emekçilerin ve emeklilerin geçim sıkıntısına dikkat çekti. Görgün, asgari ücrete yılbaşını beklemeden ara zam yapılması gerektiğini vurgulayarak, “Sesimizi daha etkili bir biçimde duyurma programı yapıyoruz. Asgari ücret hemen güncellenmeli” dedi.

Görgün ayrıca, asgari ücretlilerin büyük bir bölümünün sendikasız olduğunu, sendikalı işçilerin ise genellikle asgari ücretin biraz üzerinde maaş aldığını belirtti. Ücretlerin belirlenmesinde ILO normlarına ve enflasyon nedeniyle oluşan kayıplara dikkat edilmesi gerektiğini ifade eden Görgün, vergi kesintilerinin de gözden geçirilmesi gerektiğini söyledi. Vergi dilimlerinin işçiler üzerindeki yükünü azaltmanın önemine değinen Görgün, temel tüketim maddelerindeki KDV ve ÖTV’nin sıfırlanmasını ve fiyat artışlarının kontrol altına alınmasını talep etti.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.