TSİAD, Türkiye-Irak ekonomisini güçlendirecek

Türkiye-Irak Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TISİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Salih Çelik, son 2 yıllık süreçte Türkiye’de ve Irak’ta iş insanlarının ekonomik ilişkilerinin güçlenmesi ve bölgesel kalkınmanın sağlanmasına yönelik bir dizi temasta bulunduklarına dikkat çekti.

TSİAD, Türkiye-Irak ekonomisini güçlendirecek
Yayınlama: 11.08.2024
Düzenleme: 12.08.2024 17:19
A+
A-

Çelik, iktisadi faaliyet alanı olarak gördükleri Irak’a 35 kişilik heyetle gerçekleştirdikleri ziyareti hatırlattı. Bakanlık, valilik, oda başkanlığı, konsolosluk başta olmak üzere yetkili tüm kanallarla görüşmeler sağladıklarını vurgulayan Çelik, “Üyelerimizin bölgede iş olanaklarını gözlemlemesi, yatırım için iş birliği zemini bulmasının önünü açtık. Bölgedeki temaslarımızı ilerleyen aylarda da ziyaretler ve yatırım hamleleriyle sürdürme hedefindeyiz” diye konuştu.

TISİAD’ın Türkiye ve Irak arasında önemli bir köprü görevi gördüğünü vurgulayan Çelik, gerçekleştirilen temaslarla iş dünyasının ve yatırımların önünün açıldığını belirterek; “Irak ve IKBY ile kurduğumuz temaslar sayesinde üyelerimizin bu bölgeye yaptığı yatırım ve ticaret, özellikle son iki yılda çok daha iyi noktalara geldi. Bununla birlikte Habur Sınır Kapısı’ndan hızlı geçişlerin sağlanması da daime gündemimizde olan bir konu oldu. Bu kapsamda hem Ticaret Bakanlığımız’la hem de Irak’la temaslarımızı sürdürüyoruz. Yine Halil İbrahim Gümrük Kapısı da takibimizde olan bir başka konu” dedi. Türkiye’nin ve yarınların müreffeh olması adına inançlarının ve kararlılıklarının bulunduğuna dikkat çeken Çelik, “Çalıştık, artık çok daha fazla çalışacağız” ifadesine yer verdi.

Kaynak: MÜJDE DEMİR/ÖZEL HABER

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.