Erdoğan kokpite bindi, Çukurova Havalimanı’na ilk inişi yaptı! İşte o anlar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı taşıyan özel uçak “TC-CAN”, yapımı tamamlanan Çukurova Uluslararası Havalimanı’na ilk inişi yaptı.

Erdoğan kokpite bindi, Çukurova Havalimanı’na ilk inişi yaptı! İşte o anlar
Yayınlama: 10.08.2024
Düzenleme: 10.08.2024 18:39
A+
A-

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı taşıyan uçak, İstanbul’dan havalanmasının ardından saat 15.32’de Çukurova Uluslararası Havalimanı’na indi.

Erdoğan, uçağın inişi sırasında kokpitte yer aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı taşıyan uçağın, havalimanına ilk inen uçak olması dolayısıyla havacılıkta gelenek olan su püskürme seremonisi yapıldı.

Erdoğan’ı uçaktan inişinde apronda, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz ve diğer yetkililer karşıladı.

Törenin yapıldığı alana Bakan Uraloğlu’nun kullandığı akülü araçla geçen Erdoğan, havalimanında incelemelerde bulundu.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende, havalimanın tanıtımının yer adlığı video gösterimi yapıldı.

Konuşmaların ardından, havalimanı açılışı dolayısıyla Mersin Müftüsü Aydın Yığman dua etti. Havalimanın açılış kurdelesi Erdoğan ve protokoldekiler tarafından kesildi.

Günün anısına Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a havalimanının ilk biniş kartını takdim etti.

Törene, Türk Devletleri Teşkilatı Aksakallar Konseyi Başkanı Binali Yıldırım, eski TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Büyükelçi Akif Çağatay Kılıç, TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanı Adil Karaismailoğlu, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Derya Yanık, eski Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer de katıldı.

Kaynak: ANADOLU AJANSI/İHLAS HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.