Adıyaman’da eğitim yatırımları hızla devam ediyor

Adıyaman’da 6 Şubat depremlerinin ardından eğitim yatırımları hızla devam ediyor.

Adıyaman’da eğitim yatırımları hızla devam ediyor
Yayınlama: 10.08.2024
A+
A-

Depremde büyük hasar gören eğitim binalarının yerini yenileri alırken, hasarlı binalar da güçlendirilmekte.

Depremde 16 okul yıkılırken, 7 okul acil yıkılacak durumda bulundu ve 56 okul ağır hasar gördüğü için yıkıldı. Adıyaman’da, çoğunluğu okul olan ve pansiyon, spor salonu, öğretmenevi gibi binalar da dahil olmak üzere toplam 56 bina orta ve az hasarlı olduğundan güçlendirilmekte.

Milli Eğitim Bakanlığı, hızlı bir şekilde hareket ederek yıkılan okulların yerine yenilerini yapmak için çalışmalara başladı. Deprem sonrası Adıyaman’da 78 eğitim yatırımı için ihale gerçekleştirildi. Bu yatırımlar kapsamında, 18 okul tamamlanarak eğitim öğretime açıldı. Eylül ayına kadar 24 okulun daha açılması planlanıyor. Diğer eğitim binalarındaki ihale ve inşaat süreçleri devam ediyor.

Derslik sayısında artış hedefleniyor. Deprem öncesi 6 bin 242 olan derslik sayısı, depremin ardından 5 bin 564’e düşmüşken, yapılan yatırımlarla bu sayı 5 bin 726’ya çıkarıldı. İhalesi yapılan ve inşaatı süren okulların tamamlanmasıyla derslik sayısının 6 bin 809’a yükselmesi ve deprem öncesinden daha iyi bir duruma gelmesi bekleniyor. Yıkılan okullar nedeniyle 112 okulda ikili eğitime geçilmek zorunda kalınırken, geçen yıl 8 okul tekli eğitime döndü. 2024-2025 eğitim öğretim sezonunda ise 42 okulun tekli eğitime geçmesi hedefleniyor.

Adıyaman İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun, “Depremden sonra 78 eğitim yatırımımızın ihalesi yapıldı ve çalışmalar devam ediyor. 18 okulumuz tamamlanarak eğitim öğretime açıldı. Eylül ayına kadar 24 okulun daha açılması planlanıyor. 60 okulda ise ihale ve inşaat çalışmaları sürüyor. Deprem sonrası derslik sayımız 5 bin 726’ya yükseldi. Gelecek yıl derslik sayımızın yüzde 9 artışla 6 bin 809’a ulaşmasını hedefliyoruz. 112 okulumuzda ikili eğitim yapılmak zorunda kalındı, bu yıl liselerimizde normal eğitime geçişi sağlamak istiyoruz. Gelecek yıl ise hiçbir okulda ikili eğitim kalmaması için planlama yapıyoruz” şeklinde açıklamada bulundu.

Kaynak: İHLAS HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.