“Mersin, Türkiye’nin dünyaya açılan önemli liman şehirlerinden biridir”  

Mersin Yatırımcı İş İnsanları Derneği (MERYAD) Yönetim Kurulu Başkanı Coşkun Doğmuş, 2. Türkiye Yüzyılında Mersin’in, Türkiye’nin dünyaya açılan önemli liman şehirlerinden biri olduğunu ve Doğu Akdeniz’deki coğrafi ve stratejik konumu nedeniyle tarım ticaret ve lojistik sektörleri açısından büyük önem taşıdığını söyledi.

“Mersin, Türkiye’nin dünyaya açılan önemli liman şehirlerinden biridir”   
Yayınlama: 08.08.2024
A+
A-

Mersin Yatırımcı İş İnsanları Derneği’in (MERYAD) Mersin’de faaliyet gösteren ve bölgenin ekonomik ve sosyal kalkınmasına katkı sağlayan iş insanlarını bir araya getiren sivil toplum kuruluşu olarak faaliyet gösterdiğini belirten Coşkun Doğmuş, “MERYAD kurulduğu günden bugüne kadar Mersin’in ekonomik potansiyelini geliştirmek, yatırım ortamını iyileştirmek ve iş dünyasının sorunlarına çözüm üretmek amacı ile dernek bünyesindeki iş insanlarından ve akademisyenlerin oluşturduğu bilim kurulu üyelerinden de destek alarak bilimin süzgecinden geçmiş bir dizi projeler üzerinde çalışmalar yürütmektedir. Bilimsel temele dayalı projelerle firmalara şirket içi eğitimler ve seminerler veren aynı zamanda yatırımcı buluşmaları ve sosyal sorumluluk projeleri ile bölgenin ekonomik kalkınmasına destek olmuştur” dedi.

Coşkun Doğmuş, MERYAD olarak yapılan çalışmalarla Mersin ili ve Çukurova bölgesinin Türkiye ve dünya çapında daha rekabetçi bir ekonomik merkez haline gelmesine katkı sağlamayı amaçladıklarını kaydetti. Uzun yıllardan bu yana insanların, yatırımcıların ve ticaret erbabının ilgi odağı olan ve 2.Marmara Bölgesi olması yolunda hızla büyüyen ve gelişen Mersin’e, asrın felaketi olan deprem felaketlerinden sonra ilginin daha çok arttığını ve çok hızlı bir şekilde göç aldığına vurgu yapan Doğmuş, “MERYAD olarak bizler yeni gelişen bu olaylara uygun olarak çalışma stratejimizi yeniden belirledik. Bugüne kadar Çukurova’yı Adana ve Mersin’i bir bütün olarak gördük. Kümeleşmiş organize sanayi bölgeleri statüsünde Çukurova (Mersin – Adana) Entegre Endüstri – Sanayi ve Teknoloji Bölgeleri Projesi’ni ilgili makamlar ve Organize Sanayi Bölgeleri Genel Müdürlüğü’ne sunduk. Mersin’de Bilişim sektörünün gelişmesine öncülük etmek için Dijital Mersin Projesi’ni, Hazine ve Maliye Bakanlığımız ile Bilişim Köyleri Vizyon Projesi adı altında imzaladık. Bu projeye uygun olarak, proje ekibimiz üyelerimizin ve Mersin’de faaliyet gösteren firmaların Dijitalleşmesi ve Yalın Üretime geçmesi için eğitimler verdi” ifadesini kullandı.

Birleşmiş Milletlerin bilim ve iş dünyasını, sivil toplumu ve politika yapıcılarını ortak araştırma ve teknolojik yenilik programı etrafında harekete geçirmek amacıyla 2021-2030 yılları arasını Uluslararası Okyanus Bilimleri On Yılını ilan ettiğine atıfta bulunan Coşkun Doğmuş konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bizde MERYAD olarak bu gelişmeye duyarsız kalmadık. 321 km. Deniz Sahili olan Mersin’de deniz ve denizciliğin tanınması ve deniz ekonomisinin gelişmesi için ‘’Mavi Ekonomi’’ Mersin Projesi’ni hazırladık ve Mersin gündemine taşıdık. Tüm dünyada stratejik sektör olan tarım sektörü için de bir dizi çalışma gerçekleştirdik. Tarımsal üretim ve ihracatın merkezi olan Mersin’de aynı zamanda yan tarımda yeşil dönüşümde başlangıcı olan zararlılar ile mücadelede, Biyolojik ve Biyoteknik mücadelede faydalı böcek üretimi ve Akdeniz Meyve Sineği ile mücadelede kısır böcek üretimi projelerine destek verdik. Çalışma tempomuz Türkiye 2. Yüzyılında ülkemizin ortaya koyduğu hedefler ve politikalar doğrultusunda, ilimizin, Çukurova bölgesinin, ülkemizin ekonomik ve sosyal yönde kalkınması ve gelişmesi için hız kesmeden devam edecektir” açıklamasında bulundu.

Kaynak: MERYEM KARADAĞ/ÖZEL HABER

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.