Saadet Partisi’nden İsrail’e karşı basın açıklaması

Geçtiğimiz günlerde İsrailli yetkililer hakkında suç duyurusunda bulunan ve yaptıkları suç duyurusunun sürüncemede bırakıldığını düşünen Saadet Partililer bir basın açıklamasında bulundu.

Saadet Partisi’nden İsrail’e karşı basın açıklaması
Yayınlama: 08.08.2024
A+
A-

İsrailli yetkililer hakkında suç duyurusunda bulunduktan sonra sürecin bazı kamu görevlileri tarafından kasti olarak sürüncemede bırakıldığını düşünen Saadet Partisi, partinin idari kadroları ve destekçileri ile birlikte bir basın açıklamasında bulundu.

Basın açıklamasında İsrail’in Gazze ablukasına ve saldırılarına değinildi, ayrıca görevi ihmal iddiasıyla da kamu görevlilerine karşı suç duyurusunda bulunulduğundan bahsedildi.

Basın açıklamasında konuşan Saadet Partisi Mamak İlçe Başkanı Abdulhakim Yıldız, “İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları kesintisiz olarak 10 aydır devam etmektedir. Bu süreçte İsrail tarafından on binlerce sivil öldürülmüş, temel haklar ve özgürlüklerin neredeyse tamamı bilinçli ve ısrarlı bir şekilde ihlal edilegelmiştir. İsrail özellikle sivil halkı hedef almaktadır. İnsanların toplu bulunduğu alanlara yapılan saldırılar, savaş hukukunun alenen çiğnendiğini göstermektedir” dedi.

 

Hayatını kaybedenlerin yarısından fazlası çocuk ve kadın

Saldırılarda hayatını kaybedenlerin yarısından fazlasının çocuk ve kadın olduğunu belirten Yıldız, “İsrail insanları zorla göç ettirmekte, aynı zamanda göç ederlerken dahi öldürmeye devam etmektedir. Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nde yer alan 30 maddenin 15 maddesi ve aynı şekilde Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nde yer alan 19 adet temel hak ve hürriyet İsrail tarafından doğrudan ve açıkça ihlal edilmektedir” dedi.

İsrail hakkında bulundukları suç duyurusunun herhangi bir şekilde sonuca bağlanmadığını iddia eden Saadet Partililer, görevi ihmalden dolayı kamu görevlilerine de suç duyurusunda bulunduklarını belirtti.

Gazze halkının yanındayız

Gazze halkının haksızlığa uğradığını belirten Yıldız, “İnsanın sadece ve sadece insan olması sebebiyle doğuştan ve doğal olarak sahip olduğu bütün temel hak ve hürriyetlerin Gazze’deki her bir kardeşimizi de kapsadığını bütün dünyaya hatırlatmaya devam edeceğiz” dedi.

Kaynak: MUHAMMET FATİH YAVUZ/ÖZEL HABER

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.