Gökşenler Grup, Limra taşı ihraç ediyor

Gökşenler Grup, Mersin Silifke Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan 5 bin metrekarelik mermer fabrikasında, Antalya Finike’den bloklar halinde çıkarttıkları Limra taşını işleyerek ilk ihracatını Kanada’ya yaptı.

Gökşenler Grup, Limra taşı ihraç ediyor
A+
A-

Gökşenler Grup Yönetim Kurulu Başkanı Yiğit Gökşen, “Genellikle beyaz/krem tonlarında olarak üretilen plakalar üzerinde bulunan damar yapısı, susam oranı veya hafif dalgalı geçişlere göre ayrılan Limra taşı, iç mekan döşeme ve cephe kaplama olarak kullanılır Damar yapısının bulunmamasından dolayı uygulama esnasında parçalar birbirleri ile uyumlu olarak döşenir ve alanın daha uyumlu görünmesini sağlar. Özgül ağırlığının diğer doğal taşlara göre az olması nedeniyle m² de oluşturduğu yük daha küçük. Bu nedenle, yüksek katlı yapılarda toplam metraj düşünüldüğü zaman ciddi bir yük tasarrufu sağlayarak binaya daha az yük binmesini sağlar.

Limra taşının, proje bazlı olarak yapılan fiyat çalışmalarında yüksek metraj üretim yapılması nedeniyle oldukça uygun fiyatlar verilebildiğini belirten Yiğit Gökşen, “Birinci sınıf üretimler fabrikada kalite kontrolü yapılarak ayrılmakta ve talep edilen kalite ve ebata göre projelere gönderilmektedir. Yer döşemelerinde 2 cm kalınlık tavsiye edilirken dış cephe kaplamalarında hava şartlarından dolayı 3-9 cm kalınlık önerilmektedir. Proje bazlı olarak yapılan talepler için öncelikle dokunun belirlenmesi gerekir. Aynı görünüme sahip olmasına rağmen farklı renk tonlarında taşlar bulunur. Bu durum dış cephe kaplama gibi bütünlük sağlanması gereken işlerde tek bir görünüme sahip kullanılması önemlidir. Dokusuna göre projede kullanılacak taşların fiyatları ebatlarına göre fire hesaplaması yapılarak belirlenir” ifadelerini kullandı.

Kaynak: MÜJDE DEMİR/ÖZEL HABER

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.