Esra Yıldız Kahraman’dan olimpiyatlarda tarihe geçen “X” hareketi

Boksta kadınlar 57 kilogram yarı finalinde milli boksörümüz Esra Yıldız Kahraman, bronz madalya kazandı. Kadınlar 57 kiloda yarı final mücadelesinde Tayvanlı rakibi Lin Yu Ting’e mağlup olan Esra, bronz madalyanın sahibi oldu. Ancak karşılaşmanın en dikkat çeken anı, maç sonrası yaptığı “X” hareketi oldu. Bu hareketle Esra, daha önce cinsiyet tartışmalarına konu olan Cezayirli boksör Imane Khelif’e ve rakibi Lin Yu Ting’e gönderme yaptı.

Esra Yıldız Kahraman’dan olimpiyatlarda tarihe geçen “X” hareketi
Yayınlama: 08.08.2024
A+
A-

Boksta kadınlar 57 kilogram yarı finalinde milli boksörümüz Esra Yıldız Kahraman, bronz madalya kazandı. Kadınlar 57 kiloda yarı final mücadelesinde Tayvanlı rakibi Lin Yu Ting’e mağlup olan Esra, bronz madalyanın sahibi oldu.
Ancak karşılaşmanın en dikkat çeken anı, maç sonrası yaptığı “X” hareketi oldu. Bu hareketle Esra, daha önce cinsiyet tartışmalarına konu olan Cezayirli boksör Imane Khelif’e ve rakibi Lin Yu Ting’e gönderme yaptı.

Karşılaşma sonrası görüşlerini paylaşan Esra Yıldız Kahraman, “Tabii ki de hedefim şampiyonluktu. Benim için büyük bir hayal kırıklığı oldu. Talihsizlikler de biraz beni buldu. Dün biraz rahatsızlandım. Elimden gelen her şeyi yaptım. Tabii ki de daha iyi olabilirdi, daha iyi performans gösterebilirdim. Rakibim de bir numaralı seribaşı zaten, iyi bir rakip. Hayırlısı böyleymiş diyelim. Nasibimizde bronz madalya varmış. Tabii ki bu yolun sonu değil. 2028’te Los Angeles var. Şu an yine büyüyerek gidiyorum. Tokyo’da çeyrek finalde yenildim. Burada bronz madalya kazandım. Los Angeles’ta da inşallah altın madalya kazanırım diyorum. Daha yolun sonu değil, yola devam. Beni destekleyen, dua eden herkese çok teşekkür ediyorum. Hepinizi çok seviyorum” ifadelerini kullandı.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.