Kan bağışının önemine dikkat çeken “Biz İyilik Severiz” Projesi başlatıldı

Türk Kızılay ve Çukurova Üniversitesi, kan hastalıklarının ve düzenli kan bağışının önemine dikkat çekmek amacıyla “Biz İyilik Severiz (BİS)” projesini hayata geçirdi. Türkiye’de bir ilk olan bu proje, toplumda iyilik ve yardımlaşma bilincini artırmayı hedefliyor.

Kan bağışının önemine dikkat çeken “Biz İyilik Severiz” Projesi başlatıldı
Yayınlama: 08.08.2024
A+
A-

Çukurova Üniversitesi’nde düzenlenen toplantıda, Türk Kızılay Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Saygılı ve Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel’in katılımıyla proje kapsamında protokol imzalandı.

Türk Kızılay Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Saygılı, ülkemizin kan ihtiyacını gönüllü bağışçılardan karşılamak için büyük çaba sarf ettiklerini belirtti. Saygılı, “Türk Kızılay olarak, düzenli kan bağışının yanı sıra talasemili ve orak hücre anemili bireylerin kan ihtiyacı konusunda toplumsal bilinci geliştirmek üzere Çukurova Üniversitesi ile iş birliği yapmaktan büyük memnuniyet duyuyoruz” dedi.

Saygılı, iş birliği protokolü ile Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi eğitim programına “Kan Hastalıklarını Önleme ve Kan Bağışı” konusunun ekleneceğini ve her yıl düzenli olarak etkinlikler gerçekleştirileceğini bildirdi. Ayrıca, üniversite bünyesinde Talasemi Günleri düzenlenmesi, kan hastalıkları konusunda bilimsel araştırma projelerinin yürütülmesi gibi birçok işbirliği öngören projeler hayata geçirilecek.

Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel, gönüllü bağışın önemine vurgu yaparak, Kızılay ile işbirliği yaptıkları bu projenin model teşkil edeceğini belirtti ve projenin hayırlı olmasını temenni etti.

Kaynak: ZİYA İPEK/ÖZEL HABER

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.