Mersinden Kadın Kooperatifi, kadınların üreterek güçlenmesini sağlıyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle, üretimi ve üretilen ürünlerin katma değerini artırmak, yerel kalkınmayı güçlendirmek ve kadınların üreterek güçlenmesini sağlamak amacıyla 2019 yılında 8 ortak tarafından...

Mersinden Kadın Kooperatifi, kadınların üreterek güçlenmesini sağlıyor
Yayınlama: 07.08.2024
A+
A-

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle, üretimi ve üretilen ürünlerin katma değerini artırmak, yerel kalkınmayı güçlendirmek ve kadınların üreterek güçlenmesini sağlamak amacıyla 2019 yılında 8 ortak tarafından kurulan Mersinden Kadın Kooperatifi faaliyetlerini sürdürüyor.

Mersinden Kadın Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Meral Seçer, kooperatif olarak hayatın her alanında önemli role sahip olan kadınların, üretimde de etkin bir şekilde yer alabilmesi, kadınların üreterek sadece ekonomik hayata değil, sosyal hayata da dahil olabilmesini sağlamayı amaçladıklarını söyledi. Eşitsizliklerin ve yoksulluğun olmadığı bir toplum için kadınların her alanda etkin bir role sahip olması gerektiğine inandıklarına vurgu yapan Seçer, “Bu hedeflerle kurduğumuz kooperatifimizle, Mersin’de yaşayan kadınları üretim çatısı altında bir araya getiriyor, birlikte üretiyor ve birlikte güçleniyoruz” dedi.

Kuruldukları günden bu yana birçok alanda kadınlara istihdam sağlayacak üretim çalışmaları yaptıklarına değinen Meral Seçer, “Kooperatifçiliğin en önemli sembollerinden biri olan Silifke Gazi Çiftliği’nde Mersin Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle Mersin’in tanıtımına katkı sağlamak, tarımsal üretimi desteklemek, kadın emeğini güçlendirmek adına çalışmalar yapıyoruz. Gazi Çiftliği’nde üretim sürecine devam ederken Mersin’in dört bir yanındaki kadınlarla da bir arada olmayı sürdürüyoruz. Sadece merkezde değil, 13 ilçede kadınların üretimin içerisinde yer alması için çalışmalar gerçekleştiriyoruz” diye konuştu.

Kaynak: MERYEM KARADAĞ/ÖZEL HABER

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.