Kaçak elektrik denetimine gitmişti! 30 kişi tarafından darp edildi

Dicle Elektrik Şırnak İl Müdürlüğüne bağlı 6 kişilik bir ekip, Şırnak’ın Cizre ilçesinde kaçak elektrik kontrolü yaptığı sırada yaklaşık 30 kişilik bir grubun saldırısına uğradı. Olayda bir çalışan darbedildi ve hastaneye kaldırıldı.

Kaçak elektrik denetimine gitmişti! 30 kişi tarafından darp edildi
Yayınlama: 05.08.2024
A+
A-

Dicle Elektrik’ten yapılan açıklamada, Şırnak’ın Cizre ilçesi Yafes Mahallesi’nde kaçak elektrik kullanımını kontrol etmek için çalışan ekip, mahalle sakinleri tarafından engellenmeye çalışıldı. Sayıları 30 kişiye ulaşan grubun saldırısında alnına darbe alan Dicle Elektrik çalışanı M.F.Y., Cizre Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak alnına 7 dikiş atıldı.

Olayın ardından polis ekipleri 3 şüpheliyi gözaltına aldı. Adli makamlara sevk edilen zanlılardan 2’si tutuklanırken, 1’i tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Dicle Elektrik Şırnak İl Müdürü Rıdvan Çatır, yapılan yatırımların ve çalışmaların kesintisiz enerji sağlama amacı taşıdığını vurguladı.

Rıdvan Çatır, abonelere daha kaliteli ve kesintisiz elektrik sağlamak için çalışan ekiplerin bu tür saldırılarla karşılaşmasının kabul edilemez olduğunu belirtti. Çatır, “Oluşturduğumuz 3K bölgelerinde yer altına aldığımız kablolar kaçak kullanım için tahrip ediliyor. Bu, kamu malına zarar verme suçu işlemekle birlikte üçüncü şahıslara zarar verme riski oluşturuyor. Sokaktaki vatandaş da ekiplerimiz de bu nedenle tehdit altında,” dedi. Kaçak elektrik kullanımının ciddi bir sorun haline geldiğini belirterek, bu kişileri bu alışkanlıklarından vazgeçmeye çağırdı.

Kaynak: ANADOLU AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.