12 ildeki 226 göl ve gölette 10 milyon yavru sazan stoklandı!

Adana’da İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Su Ürünleri Üretim İstasyonunda yetiştirilen 12 milyon adet yavru sazan balığından 10 milyon adeti 12 ildeki 226 göl ve göletlerde büyüyecek. Adana’daki 30 göl ve gölette ise Adana Valisi Yavuz Selim Köşger’in isteği üzerine şehrin nüfusu kadar yavru sazan balığı yaşatılacak.

12 ildeki 226 göl ve gölette 10 milyon yavru sazan stoklandı!
Yayınlama: 05.08.2024
A+
A-

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü’nün kullanımında iken 4 yıl önce Tarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü’ne devri yapılan Adana Su Ürünleri Üretim İstasyonu’nda yetiştirilen yavru sazan balıklarının iç sulara bırakılması işlemi sürüyor.

Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü’nce belirlenen program dahilinde, daha önce Seyhan Baraj Gölü’ne yavru balık bırakılmıştı. Bu arada, Adana Valisi Yavuz Selim Köşger’in yavru balık sayısının şehir nüfusuna denk tutulması yönündeki isteği üzerine göl ve göletlere bırakılan yavru balık sayısı 2 milyon 250 bin adete çıkarıldı.

Adana İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Nuri Kökçüoğlu Seyhan Baraj Gölüne bırakılan 750 bin yavru sazanla birlikte Adana’daki 30 göl ve gölette toplam yavru balık sayısının 2 milyon 250 bin adete ulaştığını bildirdi. Kökçüoğlu, üretim kapasitesini daha yukarılara taşıyıp ülkemiz sularını daha fazla balıklandırmak istediklerini söyledi. Balık üretim istasyonunda farklı büyüklükte 20 adet yavru ve anaç balık havuzu yer alıyor.

Kaynak: ZİYA İPEK/ÖZEL HABER

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.