“Hızla büyüyen türev ürün pazarında yer almalıyız”

Özellikle gelişmiş ülkelerde değişen çalışma koşulları sağlıklı, tüketime hazır ve atıştırmalık ürünleri daha cazip hale getirdiğine dikkat çeken Mersin Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Özdemir, diğer yandan vegan ve vejetaryen tüketim alışkanlıklarının yaygınlaşmasıyla birlikte bakliyatın da içerisinde bulunduğu bitkisel bazlı ürünlere olan talebin giderek arttığını söyledi.

“Hızla büyüyen türev ürün pazarında yer almalıyız”
Yayınlama: 02.08.2024
A+
A-

Özdemir, Bu doğrultuda bakliyat ürünleri kullanılarak bir yandan salam, sosis, burger, nuggets, makarna gibi ürünler yapılırken diğer yandan pasta, kek, ekmek, kurabiye vb. fırıncılık ürünlerinin geliştirildiğini, ayrıca sadece ürünün kendisi kullanılarak cips ve çerez gibi atıştırmalıkların üretildiğini ifade eden Özdemir, “Farklı sos ve baharatlar kullanılarak 10’u aşkın humus raflarda yer alıyor. Ülkemizin giderek büyüyen bu pazardan pay alması en büyük arzumuzdur. Bu amaçla kurduğumuz Bakliyat Araştırma Merkezimiz Ar-Ge faaliyetlerine devam ediyor. Çalışmalarımız ile bakliyat ürünlerinin inovatif ve yüksek katma değerli türev ürünlere dönüştürülmesini ve bakliyat ürünlerine yönelik dünya genelinde yapılan Ar-Ge çalışmaları sonucunda oluşan bilgi birikiminin sektörümüzün kullanımına sunulmasını hedefliyoruz” açıklamalarında bulundu.

Geliştirdiğimiz ürünleri ticarileştirmeyi hedefliyoruz
Bakliyat kullanarak geliştirdikleri kek, çerez, poğaça, peynir, kraker, tof, makarna ve humus gibi ürünleri çeşitli organizasyonlarda katılımcıların beğenisine sunduklarını ve büyük beğeni aldıklarını da dile getiren Özdemir, “Şu anki önceliğimiz bu ürünlerin ticarileştirilmesi ve yeni ürünlerin geliştirilmesidir. Bu kapsamda Mersin Üniversitesi ve Toros Üniversitesi ile proje çalışmalarımız devam ediyor. Bakliyat Araştırma Merkezimiz geliştirdiği Mercimek Krakeri ürünü ile 2023 yılı ekim ayında Güvenilir Ürün Platformu tarafından düzenlenen Feed the Future Yarışmasında Diyet Ürün kategorisinde birincilik ve İnovasyon Yarışmasında üçüncülük ödülü elde etti” dedi.

Kaynak: MERYEM KARADAĞ/ÖZEL HABER

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.