Başkan Tekin: Seyhan’ı iklim krizi ile mücadelede dirençli hale getireceğiz

Belediye Başkanı Oya Tekin, iklim değişikliğinin sonuçlarını artık herkesin gündelik hayatında deneyimlediğini ifade ederek, Seyhan ilçesini iklim kriziyle mücadelede dirençli ve güçlü bir kent haline getireceklerini söyledi.

Başkan Tekin: Seyhan’ı iklim krizi ile mücadelede dirençli hale getireceğiz
Yayınlama: 02.08.2024
Düzenleme: 02.08.2024 11:45
A+
A-

Adana’nın merkez ilçe Seyhan Belediyesi, 2025-2029 Stratejik Plan hazırlıkları kapsamında topladığı çalıştayda iklim krizini masaya yatırdı. Seyhan Belediye Başkanı Oya Tekin İklim Değişikliği Eylem Planı açıklayacaklarını söyledi. Tekin, “Yeşile bürünmüş bir kent vizyonuyla daha yaşanabilir bir Seyhan oluşturmak istiyoruz” dedi.

Çırçır Sanat Merkezi’nde düzenlenen odak grup toplantısında konuşan Oya Tekin, doğanın ve çevrenin tahrip edilmesinin ağır sonuçlarının yaşandığını, fosil yakıt kullanımı, yeşil alanların yok edilmesi ve betonlaşmanın şehrin ısısını her gün yeni rekor seviyeye taşıdığını kaydetti. Kuraklık ve su kıtlığı gibi sorunların giderek daha sık dile getirildiğine tanık olduklarını anlatan Oya Tekin, “İklim değişikliğinin sonuçları artık hepimizin gündelik hayatında deneyimlediği, elle tutulur bir gerçeklik kazandı. İklim krizi çalışmasıyla Seyhan’ın iklim adaletiyle olan imtihanında mevcut durumunu ele alıp sorunlarımıza yerel, uygulanabilir çözümler bulmak istiyoruz” diye konuştu.

İklim Değişikliği Eylem Planı temel kılavuzumuz olacak

Seyhan’ı iklim kriziyle mücadelede dirençli ve güçlü bir kent haline getirmeyi en önemli görevlerden biri olarak gördüğünü vurgulayan Oya Tekin, iklim adaletini sosyal adaletle bütünleştiren kapsayıcı ve sürdürülebilir bir politik anlayışı rehber aldıklarını ifade etti. Oya Tekin, yenilenebilir enerji kaynaklarını devreye sokan ve yeşile bürünmüş bir kent vizyonuyla daha yaşanabilir bir Seyhan yaratma çabasında olacaklarına dikkat çekti.

Tekin şunları kaydetti: “İlçemizin karşı karşıya olduğu deprem riski, sel, salgın ve kuraklık gibi afetler karşısında yerel dirençliliği artıran çalışmalara ağırlık vermeye devam ediyoruz. Tarım alanlarımızın tekrar üretime kazandırılması ve geçimini tarımdan sağlayan çiftçilerimizin desteklenmesi amacıyla, her türlü desteği sağlayarak döngüsel ekonomi ve iş gücü için başlatılan çalışmaları sürdürmeyi planlıyoruz.”

Seyhan halkının desteğinin kendileri için paha biçilmez olduğunu ifade eden Oya Tekin, iklim uyumuyla ilgili politika ve stratejilerinin belirlenmesinde hazırlayacakları İklim Değişikliği Eylem Planı’nın temel kılavuzları olacağını, burada belirlenen hususları kararlılıkla uygulamaya koyacaklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: ZİYA İPEK/ÖZEL HABER

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.