GİŞKAD, dereceye giren kadınları Melek Yatırımcılar ile buluşturuyor

Girişimci İş Kadınları Derneği (GİŞKAD), çalışan kadınların iş hayatında karşılaşabilecekleri sorunları en aza indirebilmek kadınların karar alma mekanizmalarında daha fazla rol almalarını sağlamak, girişimci olmak isteyen kadınlara ve genç kızlara rol model olmak ve bu amaçlar doğrultusunda projeler geliştirmek amacıyla 2006 yılından bu yana faaliyetlerini sürdürüyor.

GİŞKAD, dereceye giren kadınları Melek Yatırımcılar ile buluşturuyor
Yayınlama: 31.07.2024
A+
A-

GİŞKAD Yönetim Kurulu Başkanı Mürvet Beydağı birçok farklı sektörde çalışan, iş konusunda profesyonel üye portföyleri sayesinde verimli çalışmalar ve projeler hayata geçirdiklerini, bu bağlamda çeşitli girişimcilik, liderlik, kişisel gelişim, psikolojik dayanıklılığa yönelik eğitimler düzenlediklerini söyledi. Beydağı, “Ulusal ve uluslararası iş birliklerimiz ve kentin en büyük dinamikleri ile sürekli sıcak temas halinde kalmamız neticesinde GİŞKAD, çok güzel yerlere geldi. Şu anda 100 üyemiz bulunuyor. GİŞKAD olarak, geçtiğimiz dönemlerde start -up yarışmaları düzenledik. Amacımız dereceye giren kadınlarımızı Melek yatırımcılar ile buluşturmaktı. Bu konu ile ilgilenirken aslında bölgemizde Melek yatırımcılık ağının olmadığını fark ettik” dedi. Bu bağlamda lisanslı Melek yatırımcılığı projesini geliştirdiklerine dikkat çeken Beydağı, projenin Çukurova Kalkınma Ajansı tarafından teknik destek için uygun görüldüğüne belirterek, “Bu program kapsamında öncelikle üyemiz olan kadınların Melek yatırımcılık ile ilgili becerilerini geliştirmeye yönelik bir dizi eğitim verdik. Sonrasında bir danışmanlık eğitimi sürecimiz oldu. Bununla ilgili Türkiye’de nitelikli Melek yatırımcı ağlarının incelenmesi ve bizden lisanslanacak kişilerin bu ağa dahil edilmesi ile ilgili bir süreç gelişti. Melek yatırımcı olmak isteyen 10 kadınımızın başvuru işlemlerini gerçekleştirdi” ifadesini kullandı.

 

“Sosyal sorumluluk projeleri girişimciliği artırıyoruz”

“Hedefimiz GİŞKAD’ın kendi içinden lisanslarını almış üyelerimizin, nitelikli iş fikirleri geliştirildiğinde yatırım yapmaları ve bu nitelikli iş fikirlerinin hayata geçirilebilmesi” diye konuşan Mürvet Beydağı, devamlı olarak sosyal sorumluluk projeleri gerçekleştirerek girişimci olmak isteyen kadınların hayallerine giden yolda ellerinden tutmaya özen gösterdiklerini aktardı. Beydağı, “GİŞKAD olarak hem iş hayatındaki kadınlarımızın hem de onlarla oluşturduğumuz sinerji sayesinde İş hayatına girmek isteyen kadınlarımızın yanındayız” dedi. Kadınların girişimcilik alanında daha fazla yer alması, toplumlar için önemli bir güç kaynağı oluşturduğunu dile getiren Beydağı, “Kadınlarımızın bu alanda daha güçlü ve bilinçli bir şekilde yer alabilmesi için GİŞKAD girişimcilik akademisini kurmak için çalışmalarımıza başladık. Girişimcilik ile ilgili geniş kapsamlı eğitim programları hazırlıyoruz. Temel işletme, pazarlama, finans, liderlik gibi konuları içerecek. Eğitimlerimizi deneyimli girişimci liderler verecek. Bu liderler, tecrübelerini paylaşarak yeni girişimcilerin sorunlarına çözüm olacakları inancındayım” açıklamalarında bulundu.

 

GİŞKAD girişimcilik Akademisi’nin kadınların girişimcilik alanında daha fazla yer alması için önemli bir adım olarak gördüğünü söyleyen Mürvet Beydağı, “Bu program ile deneyimli girişimcileri, yeni girişimcilerle eşleştirecek mentorluk programları oluşturacağız. Bu programlar, katılımcılara birebir rehberlik ve destek sağlayarak onların gelişimlerini hızlandıracaktır. GİŞKAD girişimcilik akademisinin kadınların girişimcilik alanında güçlenmesine ve toplumda daha fazla etki yaratmasına katkı sağlayacağına inanıyoruz. Çünkü yaşadığımız toplumda kadınların kendilerine güvenme noktasında ciddi eksiklikler yaşadığını görüyoruz. Bu akademi ile kadınlarımızı cesaretlendirmek ilk adımı atmaya destek olmak ve yol gösterici olmak Türkiye’deki kadın girişimciliğine çok olumlu katkılar sağlayacağına inanıyorum” dedi.

 

Kaynak: MÜJDE DEMİR/ÖZEL HABER

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.