Göze Tarım, yıllık üretiminin yüzde 70’ini iç piyasaya sunuyor

Göze Tarım Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sezgin Fettahoğlu, hedeflerinin Özge Antrepolarına bir yenisi eklemek olduğunu ve 220 bin metrekarelik limana yakın bir arsada gümrüklü ve gümrüksüz olmak üzere antrepo tesislerini faaliyete geçirmek olduğunu belirtti. Fettahoğlu Şirketler Grubu, yeni kurulacak antreponun Mersin’in en büyük antreposu olacağını belirtti.

Göze Tarım, yıllık üretiminin yüzde 70’ini iç piyasaya sunuyor
Yayınlama: 28.07.2024
Düzenleme: 29.07.2024 12:15
A+
A-

Yıllık üretiminin yüzde 70’ini iç piyasaya sunan Göze Tarım, üretiminin yüzde 30’unu da çoğunlukla Orta Doğu olmakla birlikte Avrupa ülkelerine de ihracatını arttırıyor. Dilovası ve Mersin’de olmak üzere iki bölgede fabrikaları bulunan Göze Tarım, 1998 yılında Kocaeli Dilovası Organize Sanayi Bölgesinde gününün son teknolojinin kullanıldığı çeltik işleme tesisini kurarak, her sene geliştirip, yenileyerek Dilovası fabrikasında ki faaliyetlerine sürdürüyor.

Sezgin Fettahoğlu, son teknoloji ürünlerinden makine ve ekipmanlar ile donatılmış ve dünyada dikey olarak beton silolarla kurulan ilk tesis olma özelliğini taşıdıklarını kaydetti. Mersin’de ki fabrika bünyesinde çeltik, mercimek ve bulgur fabrikası, bakliyat eleme ve paketleme bölümlerinin yer aldığını söyleyen Fettahoğlu, “2022 yılında Antrepo ve fabrikalarımıza enerji panelleri inşa ederek, yenilenebilir enerji ile tüketim kapasitemizin üzerinde enerji üretmeye başladık. Bu faaliyetimiz ile Avrupa Yeşil Mutabakatına uyum sağlamaktayız. Ayrıca yakın gelecek planlarımızın başında, günümüzde gitgide artan organik tarıma olan rağbeti göze alarak, organik üretim tesisi kurmak var” dedi. Fettahoğlu bakliyat sektörünün Mersin’de ki en büyük sorununun liman yoğunluğu olduğuna da dikkat çekerek, “Mersin Limanı’nın kapasitesi Mersin’de ki dış ticaret yoğunluğuna yetmemektedir. Yeni bir liman yapılması hem bakliyat sektörü hem de diğer sektörler için büyük bir rahatlama sağlayacaktır” diye belirtti.

Kaynak: MERYEM KARADAĞ/ÖZEL HABER

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.