“Çeşmeli-Taşucu otoyolu tamamlanmalı”

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanlık Başdanışmanı Numan Olcar, Mersin turizminin gelişmesi için öncelikle Çeşmeli-Taşucu otoyolu tamamlanması gerektiğini turizmciler vurguladı. Mersin’in turizm alanında çok zengin bir kent olduğunu, yatırımlarla daha da gelişen bir şehir olacağı söyledi.

“Çeşmeli-Taşucu otoyolu tamamlanmalı”
Yayınlama: 26.07.2024
A+
A-

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanlık Başdanışmanı Numan Olcar, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin, Oda Borsa STK ve Üniversitelerin ortak hareket ederek Mersin’in turizm, tarım ve lojistik alanlarında daha fazla gelişmesi için projeler geliştirdiğini belirtti. 2005 yılında başlayan RİS projesinin, Mersin’in turizmle olan varlığını ortaya çıkardığını aktaran Olcar, “Turizm alanında yapılan çalışmalar, Mersin’in uluslararası bir fuarda yer almasını sağladı ve 17 kurvaziyer gemilerini Mersin’de ağırladı. Bu nedenle, Mersin organize bir şekilde hareket edildiğinde turizm de başarılı olacaktır.

Her projede olduğu gibi turizmde de sürdürülebilirlik çok önemli, ne yazık ki turizm için sürdürülebilirlik çalışmaları yok. Turizmin sürdürülebilir olması için kentin idaresinin buna sahip çıkması gerekiyor. Bu nedenle Mersin şu anda turizmde beklentilerini karşılayamıyor. Ayrıca, 52 kilometrelik Çeşmeli-Erdemli-Silifke-Taşucu Otoyolu Projesi’nin kentin diğer yatırımları gibi gecikmeden yapılmasını istiyoruz. Mersin – Antalya yolunda ‘25 km kaldı’ deniliyor fakat çalışmalar tamamlanmadı. Kentin turizmi ve ulaşımı için önem taşıyan bu yolun açılmasını bekliyoruz.

 “Turist sayılarında çok ciddi düşüşler var”

Bu sene sadece Mersin’de değil Türkiye’de turizm politikaları ve ekonomiden kaynaklı pek çok olumsuzların yaşandığına da değinen Numan Olcar, bu durumun ülkemizi de bağlı bir ülke statüsüne getirdiğini söyledi. Olcar, “Bu sebepten dolayı turist sayılarında çok ciddi düşüşler var. Mersini baz aldığımız zaman aynı sorun Mersin içinde geçerli, pandemiden sonra otellerde yüzde 80’ lere 90’ lara çıkan doluluk bu dönem ortasında otellerde doluluk oranı yüzde 30 oranında. Sezon zaten kısa, Mersinin bu noktadaki alt yapıları zaten biliniyor. Bir tatil için bir turist Kız Kalesine gitse 3,5 saati yoldaki trafikte geçiyor. Böyle bir durumla karşılaşınca turist başka şehirleri seçiyor” diye konuştu.

Yıllardır Çeşmeli-Kızkalesi arasında yaz aylarında yaşanan trafik yoğunluğu dile getiren Olcar, Karayollarının yaz aylarında bakım ve tamir yaptığını söyledi. Olcar, “Bu enteresan bir olay. Sen 45 dakikalık Kızkalesi’ne 3,5 saatte gidersen oraya tabi turist getiremezsin. Bu nedenle orada insanlar ekonomik olarak da kayıplar yaşar” dedi.

Kaynak: MERYEM KARADAĞ/ÖZEL HABER

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.