Kadın cinayetleri durmak bilmiyor! Muğla’da bir kişi boşandığı eski eşini öldürdü

Türkiye’de kadın cinayetleri maalesef artarak devam ediyor. Muğla’nın Bodrum ilçesinde yaşanan son olayda, 3 yıl önce boşandığı eşi Hüsne Topal’ı (39) tabancayla vurup öldüren Hacı Ömer Alçı (40), aynı zamanda kadının arkadaşını da yaraladı.

Kadın cinayetleri durmak bilmiyor! Muğla’da bir kişi boşandığı eski eşini öldürdü
Yayınlama: 26.07.2024
A+
A-

Olay, Bodrum’un Geriş Mahallesi Hacıyeri Caddesi’nde meydana geldi. Hacı Ömer Alçı, eski eşi Hüsne Topal’ın evinin önüne gelerek onu dışarı çağırdı. Bir süre konuşmalarının ardından tartışma çıktı ve Alçı, eski eşini darp etmeye başladı. Çevreden yardım isteyen Topal’a, arkadaşı Sedat T. yardıma koştu. Alçı, hem eski eşini hem de Sedat T.’yi kurşun yağmuruna tuttu.

İhbar üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Hüsne Topal, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı ve cenazesi otopsi için Muğla Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Sedat T., Bodrum Devlet Hastanesi’ndeki tedavisinin ardından Muğla’ya sevk edildi.

Olay sonrası kaçan Hacı Ömer Alçı, Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalandı. Suç aleti tabancayı sakladığı öğrenilen ölen kadın ve katil zanlısının oğlu B.A. ile arkadaşı E.D. de gözaltına alındı. Katil zanlısı Alçı, ifadesinde “Beni aldattığı için vurdum” dedi.

Bu olay, Türkiye’de kadın cinayetlerinin ne kadar ciddi bir sorun olduğunu bir kez daha gözler önüne seriyor. Toplumun her kesiminden kadınlar, yaşamlarını yitirme tehlikesiyle karşı karşıya kalırken, bu sorunun çözümü için etkili önlemlerin acilen alınması gerekiyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.