Simer Siber Güvenlik, Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında anahtar teslim çözümler sunuyor

Mersin’de 2019 yılından bu yana Siber Güvenlik ve Network alanında kurum ve işletmelere teknoloji çözümleri, danışmanlık hizmeti, ürün tedariki, kurulum, bakım ve destek hizmeti sunduklarını söyleyen Simer Siber Güvenlik Genel Müdürü Siber Güvenlik Uzmanı Emrah Güçlü, işletmelerin tüm bilişim ve iletişim teknolojilerine yönelik ihtiyaçlarını karşıladıklarını söyledi.

Simer Siber Güvenlik, Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında anahtar teslim çözümler sunuyor
Yayınlama: 25.07.2024
A+
A-

Asıl uzmanlık alanlarının Siber Güvenlik olduğunu ve işletmelerin güvenliğini sağlamak için yasalar ve regülasyonlara uygun önlemler aldıklarını belirten Güçlü, “Türkiye genelinde Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında anahtar teslim çözümler sunan firmalar arasında yer alıyoruz. Kişisel verilerin korunması kanunu kapsamında işletmelerin ya da kapsama giren kurum ve kuruluşların uyumlu hale gelebilmesi güvenli ve verimli süreçlerin olabilmesi için teknik tedbirlerin alabilecek ekip ve ekipmana sahibiz, hem de bünyemizde bulunan hukukçularla birlikte idari tedbirlerinde uygulanmasını sağlayıp tüm süreci yönetebiliyoruz. Ayrıca Bölge de tek Veri Kurtarma ve Adli Bilişim alanında çalışma yapan şirketiz” dedi.

Emrah Güçlü, geçtiğimiz hafta dünya genelinde milyonlarca kullanıcıyı etkileyen büyük bir yazılım sorununun yaşandığını, bu sorunun özellikle büyük kurumsal ağlar ve bireysel kullanıcıların cihazlarında önemli aksamalara yol açtığına hatırlatarak, bu tür geniş çaplı yazılım sorunlarının nadiren meydana geldiğini ancak etkilerinin büyük olabileceğini belirtti. Güçlü,  “Yazılım dünyasında hataların olması kaçınılmazdır, ancak bu durumun önüne geçmek için çok katmanlı test süreçleri ve acil durum müdahale planları hayati öneme sahiptir. Bu olay, yazılım şirketlerinin test süreçlerini daha da sıkılaştırmaları ve güncellemeleri, kullanıcılara sunmadan önce kapsamlı bir şekilde test etmeleri gerektiğini bir kez daha gözler önüne sermiştir” dedi. Kullanıcıların da bu tür durumlara hazırlıklı olmaları gerektiğini söyleyen Güçlü “Kullanıcılar, özellikle kritik sistemlerde çalışanlar, her zaman sistemlerinin yedeklerini almalı ve güncellemeleri yüklemeden önce mutlaka bir test ortamında denemelidirler. Bu olası bir sorunda verilerini ve iş sürekliliğini korumak için çok önemlidir” ifadesini kullandı.

İş ortakları ile birlikte geliştirdikleri, ürettikleri yerli ve milli yazılımlar ile Milli Teknoloji Hamlesi’ne verdikleri destekle, Türkiye’nin dijital güvenliğini ve teknolojik bağımsızlığını sağlamayı hedeflediklerini dikkat çeken Güçlü, “Sonuç olarak, dünya genelinde yaşanan bu yazılım sorunu hem yazılım sağlayıcıları hem de kullanıcılar için önemli dersler barındırıyor. Gelecekte benzer sorunların önüne geçmek adına daha dikkatli ve planlı olunması gerektiği bir kez daha ortaya çıktı” dedi.

Yerli ve milli yazılımların siber güvenliğin yanında ülkemizi, dışa bağımlı olmaktan da kurtaracağını böylelikle ülke ekonomisine büyük katkı sağlayacağını belirten Emrah Güçlü, sözlerine şöyle devam etti: “Yabancı bir siber güvenlik tedarikçisinin neden olduğu, dünyanın en yüksek etkiye sahip bilgi teknolojisi kazalarından biriyle karşı karşıya kaldık. Bu krizin kaynağının yabancı menşeili olması yerli ve milli çözümlerin önemini ortaya çıkarıyor. Yerli yazılım ve siber güvenlik çözümleri; girdi özelliği taşıması, ulusal güvenlik açısından kritik öneme sahip olması, yüksek dış ticaret etkisine sahip olması, güvenlik, etkinlik ve verimlilik artışını sağlayacak özellikte olması ve sektörün stratejik önemini ortaya koyan temel gelişmelerden olması sebebiyle önemi günümüzde katlanarak artmaktadır. Ülkemiz sektörel yetkinlikte insan kaynağı açısından iyi seviyedir. Bu kaynağı, üretilen hizmet ve ürünleri bireysel ve kurumsal olarak sahiplenirsek/kullanırsak dijital dünyadaki varlıklarımızı ve itibarımızı koruma altına alabiliriz. Böylelikle dışa bağımlılığımızda ciddi oranda azalacaktır. Katma değerli Yerli milli üretim ve teknoloji geliştirme kabiliyetimizin artması için kritik öneme sahip dijital dönüşümü doğru adımlar ile hızla gerçekleştirmeliyiz”

 

Kaynak: MERYEM KARADAĞ/ÖZEL HABER

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.