Akdeniz Basın Birliği Başkanı, Gazeteciler ve Basın Bayramını kutladı 

Mersin Akdeniz Basın Birliği başkanı Haydar Coşkunfırat, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı. Akdeniz Basın Birliği başkanı Haydar Coşkunfırat “Dünya üzerinde yürütülen...

Akdeniz Basın Birliği Başkanı, Gazeteciler ve Basın Bayramını kutladı 
Yayınlama: 24.07.2024
A+
A-

Mersin Akdeniz Basın Birliği başkanı Haydar Coşkunfırat, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı.
Akdeniz Basın Birliği başkanı Haydar Coşkunfırat “Dünya üzerinde yürütülen araştırmalardaki basın özgürlüğü verilerine göre en alt
sıralarda yer alan ülkemizdeki basın çalışanlarının yaşadığı baskı ve bunalım toplumumuza da en acı şekilde yansımaktadır.
Halkın ve kamunun sesi olması gereken basın maalesef Türkiye’de rant sahiplerinin kişisel çıkarlarına göre dizayn edilmeye çalışılmaktadır. Bu tablo uzun yıllardır maalesef değişmemekte ve basın çalışanlarının üzerine daha fazla baskı bindirmektedir. Birçok gazetecinin ifade özgürlüğü bir yana sadece iktidar sahiplerinin çıkarları ile ters düşen haberler yapmaları sebebi ile tutuklanması, haklarında davalar açılması, basın çalışanlarının kazanılmış haklarından mahrum edilmesi sadece basın özgürlüğünün değil, demokrasi işleyişinin de bitirilmeye çalışıldığının göstergesidir.

Coşkunfırat Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün “Gazeteciler, gördüklerini, düşündüklerini, bildiklerini samimiyetle yazmalıdır” Yine Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Basın, bir ulusun ortak sesidir. Bir ulusu aydınlatma ve olgunlaştırmada bir ulusa gereksinim duyduğu düşünsel gıdayı vermekte, özet olarak bir ulusun hedefi mutluluk olan ortak doğrultuda yürümesinin sağlanmasında basın başlı başına bir güç, bir okul, bir öncüdür.”

Kaynak: MERYEM KARADAĞ/ÖZEL HABER

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.