Mersin Gazeteciler Cemiyet Başkanı’ndan 24 Temmuz mesajı

Mersin Gazeteciler Cemiyet başkanı Kaya Tepe, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını kutladı. Başkan Kaya Tepe, Basının her türlü baskı ve engellemeden uzak, özgür ve...

Mersin Gazeteciler Cemiyet Başkanı’ndan 24 Temmuz mesajı
Yayınlama: 24.07.2024
A+
A-

Mersin Gazeteciler Cemiyet başkanı Kaya Tepe, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını kutladı. Başkan Kaya Tepe, Basının her türlü baskı ve engellemeden uzak, özgür ve tarafsız bir biçimde faaliyet göstermesi gerektiğini vurguladı. Basında sansürün kaldırılışının 116. Yıldönümünü kutlayan Tepe “Demokratik bir toplumun gelişmesi için bağımsız hareket edebilme yeteneğine sahip tamamen özgür medya kuruluşlarına ihtiyacımız olduğu kadar bu kuruluşlarda cesurca görevini yapan gazetecilere de ihtiyacımız vardır” dedi.

Bu gün “Gazeteciler ve Basın Bayramı” gibi çeşitli adlarla anılsa da özü “Basında Sansürün kaldırılışı” günüdür ancak basın özgürlüğünün önündeki zorluk ve engeller kalkmadıkça 24 Temmuzlar gazeteciler için bir bayram değil, dayanışma ve mücadele günü olacaktır.

Hükümete ve yerel yönetimlere seslenen Başkan Tepe, “Hükümetler, yerel yönetimler demokrasimizin standartlarının yükselmesi ve basın mensuplarımızın daha özgür bir ortamda mesleklerini icra edebilmeleri için yoğun çaba göstermelidirler. Hiçbir basın mensubunun mesleki faaliyetleri dolayısıyla baskı görmesine, bu baskılar yoluyla basın özgürlüğünün tehdit edilmesine müsaade edilmemeli. Türk Basınında Sansürün Kaldırılışının Yıldönümünde, gelişmiş demokrasilerde ifade, haber alma ve eleştirme özgürlüğünün yanı sıra, özgür, tarafsız, sorumlu ve sağduyulu basın organlarının varlığı da hayati bir önem taşımaktadır” diye konuştu.

Sansürle mücadele herkese düşen bir sorumluluk olduğunu vurgulayan Tepe, “Sansür demokrasilerin bir ayıbıdır. Sansür, halkın haber alma, gerçekleri öğrenme hakkının önündeki engeldir” dedi.

Kaynak: MERYEM KARADAĞ/ÖZEL HABER

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.