Seyhan Belediye Başkanı Tekin’den sokak hayvanları yasasına tepki!

Seyhan Belediye Başkanı Oya Tekin, sokak hayvanlarına yönelik yasa teklifini eleştirerek, “Ölümden çözüm olmaz. Yasa teklifi halkımızı inanılmaz derecede kutuplaştırıyor. Enerjimi köpekler için güvenli barınaklar kurmaya, onları kısırlaştırmaya, kendi mamamızı üreterek doyurmaya ve sokaklarımızı güvenli kılmaya ayıracağım” dedi.

Seyhan Belediye Başkanı Tekin’den sokak hayvanları yasasına tepki!
Yayınlama: 24.07.2024
Düzenleme: 24.07.2024 10:45
A+
A-

Tekin, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, yasa teklifinin belediyelerle görüşülmeden getirilmesini eleştirdi.

Tekin, “Haydi köpekle konuşamazsınız da belediyeyle niye konuşmazsınız?” ifadelerini kullanarak şunları belirtti:

“Ölümden çözüm olmaz. Üç çocuk annesiyim ve evladı köpek saldırısına uğrayan vatandaşlarımızın acısını derinden hissediyorum. Yasa teklifinin halkımızı ciddi şekilde kutuplaştırdığını görüyorum. Bunca itiraz varsa demek ki yanlış bir iş yapılıyor. Sorunu kutuplaşmadan, sakin kalarak ve akılcı yöntemlerle çözebiliriz.”

“Bu nedenle, enerjimi köpekler için güvenli barınaklar kurmaya, onları kısırlaştırmaya, kendi mamamızı üreterek doyurmaya ve sokaklarımızı güvenli kılmaya ayıracağım.”

“Bizlerle ve yerel yönetimlerle konuşmadan, bize ‘Öldür’ emri verenlerin akıl ve vicdan sahibi olup olmadığını sorgulamak gerekiyor. Can bu, can. Nasıl kıyarım bunca cana? Köpekle konuşamazsınız da belediyeyle niye konuşmazsınız?”

Kaynak: HABER MERKEZİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.