Bulut, emekliye yapılan 2 bin 500 TL zammı eleştirdi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, iktidarın emeklilere yönelik aldığı mali kararları eleştirdi. Bulut, iktidarın emekli maaşlarına yaptığı zammı yetersiz bulduğunu belirterek, "Maaşlar yükselmesin diye...

Bulut, emekliye yapılan 2 bin 500 TL zammı eleştirdi
Yayınlama: 21.07.2024
A+
A-
CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, iktidarın emeklilere yönelik aldığı mali kararları eleştirdi. Bulut, iktidarın emekli maaşlarına yaptığı zammı yetersiz bulduğunu belirterek, “Maaşlar yükselmesin diye haziran ayında yapılacak kamu zamlarını temmuza çektiler. ‘Karın tokluğuna yaşıyoruz’ sözü bu iktidar döneminde tarihe karıştı. Millet artık karnını bile doyuramıyor” dedi.

Bulut, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada asgari ücretle geçinenlerin ve emeklilerin açlık sınırının altında ücret aldıklarını anımsatarak milyonlarca vatandaşın geçim sıkıntısı içinde olduğunu ifade etti. Ayrıca, TÜİK’in enflasyon hesaplamalarını eleştirerek, “TÜİK, yankesicilik yapıyor. İşçi ve memurun vergileriyle ayakta kalan bir devlet kurumu olarak milletin yoksullaşmasına aracılık ediyor” diye konuştu.

Bulut, her zam öncesinde iktidarın algı operasyonlarıyla milleti yanılttığını belirterek, yurt dışı harçları ve emekli maaşlarına ilişkin yapılan düzenlemeleri de eleştirdi. Konuşmasının sonunda, Türkiye’nin bu yönetimi hak etmediğini ve bu sorunlara çözüm bulmak için Meclis’in görevini yapması gerektiğini vurguladı.

Kaynak: ZİYA İPEK/ÖZEL HABER

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.