Kurye Ata Emre Akman’ın katilinin cezası belli oldu!

Balıkesir’de bir zincir restoranda motokurye olarak çalışan üniversite öğrencisi Ata Emre Akman’ı 25 yerinden bıçaklayarak öldüren Erdoğan Özdemir’e ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi. Azmettiricilikle suçlanan sanığın babası ise beraat etti.

Kurye Ata Emre Akman’ın katilinin cezası belli oldu!
Yayınlama: 12.07.2024
A+
A-

Mayıs’ta sipariş teslim etmek için gittiği Karesi ilçesi Karaoğlan Mahallesi Emir Sokağı’nda öldürülmüştü. Olayla ilgili yürütülen dava sonucunda karar bugün açıklandı.

Savcılık tarafından hazırlanan ve Balıkesir 3. Ağır Ceza Mahkemesi’ne sunulan iddianamede, Erdoğan Özdemir’in tasarlayarak canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmesi talep edilmişti.

Şüphelinin yaşının 18 yaşından küçük olması nedeniyle, iddianamede 15-18 yaş arasındaki kişiler için uygulanacak ceza maddesi dikkate alınmıştı. Bu maddeye göre, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası gerektiren suçlarda 14-20 yıl, müebbet hapis cezası gerektiren suçlarda ise 9-12 yıl hapis cezası öngörülmektedir.

İddianamede, Erdoğan Özdemir’in eylemi gerçekleştirdikten sonra olay yerine yakın bölgedeki evine kaçtığı ve kanlı elbiselerini çamaşır makinesine attığı sırada yakalandığı belirtilmişti. Ayrıca, Özdemir’i azmettirdiği iddia edilen babası Orhan Ö. de gözaltına alınmıştı.

Erdoğan Özdemir, ifadesinde babasının eski dini nikahlı eşi S.D. ile aralarında husumet bulunduğunu ve olay günü alkol aldığını anlattı. Babası uyuduktan sonra kadınla yaşadığı sorunları hatırlayıp masadaki bıçağı alarak dışarı çıktığını belirten Özdemir, evin önünde maktul Ata Emre Akman ile karşılaştığını ve gençle aralarında geçen bir tartışma sonrası onu bıçakladığını ifade etti.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.