İYİ Parti Seyhan İlçe Başkanı Atalay istifa etti

İYİ Parti Seyhan İlçe Başkanı Ercan Atalay, görevinden istifa ettiğini açıkladı. Daha önce İYİ Parti Adana Milletvekili adayı olan Atalay, yaptığı yazılı açıklama ile istifasını duyurdu.

İYİ Parti Seyhan İlçe Başkanı Atalay istifa etti
Yayınlama: 11.07.2024
A+
A-

Atalay, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “İYİ Parti adına verilen tüm görevleri özveri ve başarıyla yerine getirdim. Ancak, 31 Mart Yerel Seçimleri öncesi ve sonrasında partimizin politikalarında ‘Atatürkçü-Milliyetçi çizgiden ayrılma’ eleştirileri bizleri hayal kırıklığına uğrattı. Partimizin vizyon ve misyonuna uygun olmayan politikaların uygulanması, bazı kararlar almamızı zorunlu kıldı. Son zamanlarda bizlere yapılan hakarete varan ve etik olmayan eleştiriler sonucu Seyhan İlçe Başkanlığı görevimden istifa ediyorum.”

Ercan Atalay, 2017-2018 yıllarında İYİ Parti İl Yönetim Kurulu üyeliği, 2018 Genel Seçimleri’nde milletvekili adaylığı, 2019 yılında Adana İl Başkan Yardımcılığı, İYİ Parti Sivil Toplum Kuruluşları Başkanlığı ve 14 Mayıs 2023 Genel Seçimleri’nde milletvekili adaylığı gibi görevlerde bulundu. Son olarak, Seyhan İlçe Başkanlığı görevini yürütmekteydi.

Atalay, açıklamasında ayrıca şunları belirtti: “Ülkemizin içinde bulunduğu ‘ucube’ yönetim sisteminden kurtulmak, Atatürk ilke ve inkılaplarından ödün vermemek, liyakatin ön planda olduğu, çağdaş demokrasi ve insan haklarının yerleştiği bir Türkiye hayaliyle yola çıkmıştık. Ancak, yerel teşkilat olarak verilen emeğin ve iyi niyetin yok sayılması siyasette başarıya ulaşmayı imkansız kılıyor. Genel ve yerel seçimlerde uygulanan yanlış politikalar, görevimi ifa etmemi güçleştirmiştir. Tüm il ve ilçe yönetim kurulu arkadaşlarımdan ve bizleri destekleyen üye ve gönüllülerden helallik istiyorum. Ben hakkımı helal ediyorum.”

Kaynak: ZİYA İPEK/ÖZEL HABER

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.