Türkiye’nin önde gelen deprem bilimcilerinden Doç. Dr. Doğan Kalafat hayatını kaybetti

Kandilli Rasathanesi Müdürü Doç. Dr. Doğan Kalafat’ın hayatını kaybetti. Kalafat’ın ölüm haberini Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı ve Boğaziçi Üniversitesi duyurdu.

Türkiye’nin önde gelen deprem bilimcilerinden Doç. Dr. Doğan Kalafat hayatını kaybetti
Yayınlama: 11.07.2024
Düzenleme: 11.07.2024 12:02
A+
A-

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı ve Boğaziçi Üniversitesi sosyal medya hesaplarından yaptıkları açıklamayla Türkiye’nin önde gelen deprem bilimcilerinden Doç. Dr. Doğan Kalafat’ın hayatını kaybettiğini duyurdu.

65 yaşında yaşamını yitiren Kalafat’ın cenaze töreni programı da belli oldu. Kalafat için cuma günü Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Kampüsü’nde bir tören yapılacak. Kalafat’ın cenazesi yarın İstanbul Zincirlikuyu Mezarlığı’na defnedilecek.

AFAD’dan yapılan açıklamada, “Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Müdürü, değerli hocamız Doç.Dr. Doğan Kalafat vefat etmiştir. Ailesine, yakınlarına ve yerbilimleri camiasına sabır ve başsağlığı diliyoruz” ifadelerine yer verildi.

Boğaziçi Üniversitesi ise açıklamasında, “Türkiye’nin önde gelen deprem bilimcilerinden, Kandilli Rasathanesi’nin kıymetli hocası Doç. Dr. Doğan Kalafat’ı kaybettik. Boğaziçi Üniversitesi’ne, tüm sevenlerine ve akademi camiasına başsağlığı dileriz” ifadelerini kullandı.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.