Mısır’da define arayanlar, ‘korumacı ruhların yardımını almak’ için bir çocuğu öldürdü

Mısır’da bir grup mezar soyguncusu, eski çağlardan kalma bir mezarı açabilmek için 8 yaşındaki bir çocuğu öldürdü, onun ellerini keserek.

Mısır’da define arayanlar, ‘korumacı ruhların yardımını almak’ için bir çocuğu öldürdü
Yayınlama: 10.07.2024
A+
A-

Mısır’da, defineciler bir çocuğun ellerini keserek ölümüne neden oldu. Eylemin arkasında, iddia edilen “sahte şeyhlerin” cin koruması sağlayacağı inancı bulunuyordu.

Olayın ardından Mısır, 8 yaşındaki bir erkek çocuğunun cansız bedeninin bulunmasıyla sarsıldı. Savcılar, olayın yasa dışı tarihi eser kazıcılığı ile ilişkili olduğunu belirtti. Çocuğun babası Abu El Vafa, kayıp olan oğlu Muhammed’in cesedini Asyut şehrindeki bir tarlada bulduğunu aktardı. BBC Arapça’nın haberine göre, emniyet güçleri cinayetle ilgili olarak çocuğun akrabası olan üç erkek kardeşi gözaltına aldı. Şüphelilerden ikisi, antik Mısır hazinelerine ulaşmak için bir maden arayıcısına çocuğun ellerini satmak amacıyla cinayeti işlediklerini itiraf etti.

Bu cinayet haberi Mısır sosyal medyasında büyük yankı uyandırırken, kullanıcılar suçluların en ağır şekilde cezalandırılmalarını talep ettiler.

Öte yandan Mısır’daki mezar soyguncuları daha önce de birçok cinayet haberine karışmıştı. Eylül 2021’de Yukarı Mısır’daki bir köyde genç bir adamın öldürülüp uzuvlarının kesildiği olay basında yer almıştı. Ayrıca, 2023 yılında Gize’de bir kızın babasının gözleri önünde tecavüz edildiği ve zanlının bir cinin emriyle bir mezarı açtığını iddia ettiği bir olay yaşanmıştı.

Mısır’da antik çağlardan kalma hazineleri bulmak için insan hayatlarının feda edilmesi maalesef sık görülen bir suç haline gelmiş durumda. Bir inanışa göre, mezarların büyülerini bozmak için “şeyhlerin” önünde açılması gerektiği düşünülüyor. Ancak bu şeyhlerin sahte olduğu ve cin koruması taleplerinin büyük bir vahşetle sonuçlandığı biliniyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.