Adana Büyükşehir Belediyesi’nden personellerine çocuk hakları eğitimi

Adana Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Çocuk Hizmetleri Şube Müdürlüğü ve Her Yer Çocuk Derneği iş birliğiyle düzenlenen kapasite geliştirme eğitimleri, çocuk hakları ve çocukların yerel yönetimlerle ilişkilerini merkeze alan önemli bir etkinlik olarak gerçekleşti.

Adana Büyükşehir Belediyesi’nden personellerine çocuk hakları eğitimi
Yayınlama: 08.07.2024
Düzenleme: 08.07.2024 13:01
A+
A-

Eğitimler, toplamda 4 gün sürdü. Eğitimin ilk gününde, “Çocuk Hakları Neden? Nasıl? Nerede?” başlıklı bir sunum ile çocuk hakları konusundaki bilinç ve farkındalığın artırılması hedeflendi.

İkinci gün, “Çocuklarla Doğru İletişim” konusunda katılımcılara bilgi aktarıldı. Üçüncü gün, “Çocuk İstismarı Karşısında Güçlü Çocuklar ve Ebeveynler” başlığı altında çocuk istismarı konusunda farkındalık oluşturuldu.

Dördüncü ve son gün ise “Çocuklar Yerel Yönetime Nasıl ve Ne Kadar Katılabilir?” ve “Çocuk ve Kent Hakkı Başlığı” tartışılarak çocukların yerel yönetimlerdeki rolü ve kent yaşamındaki hakları üzerine derinlemesine çalışmalar yapıldı.

Eğitimler boyunca, çocukların yaşamlarına boy hizasından bakılması ve temel hakları olan oyun, açık ve yeşil alan ile ulaşım hakkının önemi vurgulandı. Ayrıca, uluslararası sözleşmeler ve yerel kanunlar üzerinden çocuk haklarına yaklaşım ele alındı, belediyelerin çocuk hizmetleri açısından sorumlulukları tartışıldı.

Seminerler interaktif bir şekilde video gösterimleri, şarkılar, slayt sunumları, grup çalışmaları ve drama etkinlikleriyle desteklendi. Katılımcılarla birlikte Adana’da yaşayan çocukların gözünden çocuk hakları değerlendirilerek, Adana’da çocuk haklarının geliştirilmesi ve belediyenin bu alandaki çalışmaları değerlendirildi.

Toplamda 110 personelin katıldığı seminerlerin sonunda katılımcılara bir değerlendirme ve geri bildirim formu iletilerek etkinliklerin değerlendirilmesi sağlandı. Bu eğitimlerle, katılımcıların çocuk hakları konusundaki bilgi ve farkındalıklarının artırılması ve günlük çalışmalarında uygulamaya dönük faydalar sağlanması amaçlandı.

Kaynak: YUSUF YILDIZ/ ÖZEL HABER

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.