Mersin Büyükşehir Belediyesi, ‘Çevre-İklim- Enerji Çalıştayı’nı gerçekleştirdi

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Çevre Koruma ve Kontrol, Fen İşleri, İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Dairesi Başkanlığı bünyesinde ortaklaşa düzenlediği ‘Çevre- İklim- Enerji Çalıştayı’ gerçekleştirildi. Kent paydaşlarından pek çok temsilcinin yer aldığı Çalıştay’da Büyükşehir’in 2025-2029 Stratejik Plan çalışmalarında iklim, çevre ve enerji konularında izleyeceği yol haritasının masaya yatırılmasının yanı sıra, 5 yıllık eylem planlarının temelleri atıldı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, ‘Çevre-İklim- Enerji Çalıştayı’nı gerçekleştirdi
Yayınlama: 27.06.2024
Düzenleme: 04.07.2024 11:48
A+
A-

Çalıştay’ın temel hedefleri doğrultusunda; deniz kirliliği ve ekosisteme etkileri, kimyasal ve mikroplastik kirlilik ve atık yönetimi, iklim değişiklikleri ile mücadelede yerel eylem planları ve çevre mücadelesi başlıkları irdelendi. Çalıştay, katılımcıların ele aldıkları konu başlıkları hakkında değerlendirme ve sunum yapmaları ile sonlandı.

Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanı Serdar Gökpınar, çalıştayda ‘Yenilenebilir Enerji ve Enerji Verimliliği’ masaları ile yer aldıklarını kaydederek, “Dünyada ve ülkemizde enerjiye olan ihtiyacın artması ile birlikte, yenilebilir enerji de yaşamımızın bir parçası haline gelmiş ve her sektörde kullanılmaya başlamıştır. Bu kapsamda Fen İşleri Dairesi Başkanlığımıza bağlı Enerji İşleri Müdürlüğü bünyesinde önemli GES projelerini almaya başladık. Şimdiye kadar 4 projemizde ve 24 lokasyonda aktif güneş enerji sistemlerimizi kullanmaktayız” dedi. Macit Özcan Spor Kompleksi, Mahalle Mutfakları, Kurutma Tesisi ve Anamur Toptancı Hal’inde aktif olarak GES projesinin yürütüldüğünü aktaran Gökpınar, Büyükşehir’in kendi bünyesindeki diğer bina ve alanlarında da bu projeyi yürütecek çalışmalar yaptıklarını ifade etti.

Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Dr. Bülent Halis Demir, özellikle son yıllarda yaşanan nüfus artışı, endüstrileşme, sanayinin artması ve göçlerden etkilenen olgunun çevre olduğunu belirtti. Mersin’in 321 kilometrelik sahil şeridi olduğunu ve Büyükşehir Belediyesi olarak her bir Mersinli’nin denizden faydalanması için çalışmalar yaptıklarını aktaran Halisdemir, “Yetki alanımız çerçevesinde denizimizin kirletilmemesi için çok ciddi uğraşlar veriyoruz ve denetimler yapıyoruz. Bu amaçla teknolojik gelişmeleri takip ediyor ve yeni teknolojik cihazlar aldık, almaya da devam ediyoruz. Bunları da tüm kurum ve kuruluşların hizmetine de sunmayı hedefliyoruz. En son yakında hizmete girecek elektronik gemi denetleme sistemi ile artık yetki alanımız olan 53 kilometrenin tamamında 24 saat izleme yaparak, denizi kirleten tüm deniz araçlarını kontrol altına almayı hedefliyoruz. Bu konuda sıfır tavizle gidiyoruz” dedi.

Kaynak: MÜJDE DEMİR/ÖZEL HABER

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.