Mersin Büyükşehir Belediyesi Vahap Seçer, Silifke halkıyla buluştu

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Kurban Bayramı dolayısıyla gerçekleştirdiği mahalle ziyaretlerinin sonuncusunda Silifke ilçesinde yaşayan yurttaşlarla bir ayara gelerek, Kurban Bayramlarını kutladı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Vahap Seçer, Silifke halkıyla buluştu
Yayınlama: 23.06.2024
Düzenleme: 04.07.2024 11:57
A+
A-

Silifke İlçesi’nin İmamlı, Yenibahçe, Keşlitürkmenli, Çaltıbozkır, Kırobası (Mara Yaylası), Ayaştürkmenli, Sarıaydın mahallelerini ziyaret ederek yurttaşlarla buluşan Başkan Seçer, gittiği her noktada yoğun ilgi ve sevgi ile karşılandı. Konuşmalarında, 2019 yılından bu yana oylarının katlanarak arttığını ifade eden Seçer, hizmetlerin süratle ve Silifke Belediyesi ile uyum içerisinde devam edeceğini kaydetti.

Başkan Seçer’e Silifke ziyaretlerinde; Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Gülcan Kış, Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, CHP Silifke İlçe Başkanı Zarif Korkmaz, Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Sarı, İlçe Meclis üyeleri, muhtarlar ve Mersin Büyükşehir Belediyesi ile MESKİ bürokratları eşlik etti. İlk olarak, Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı Silifke İtfaiye Grup Amirliği’ni ziyaret eden Seçer, itfaiye çalışanları ile bayramlaştıktan sonra İmamlı Mahallesi’ne geçti.

İmamlı Mahallesi’ nde yurttaşların geçmiş bayramını kutlayan Seçer, prensibinin konuşmak değil, çok çalışmak olduğunu söyleyerek, İmamlılılarında bu emeği gördüğünü kaydetti. 2019 seçimlerinin ardından yüzde 25 oy artışı yaşandığını belirten Seçer, “Biraz daha gayret edersek yüzde 80-90 oy alacağız. İşte bu alın terinin, insanlara dokunmanın ürünü, devam edeceğiz” dedi. Köy halkının isteklerinin belli olduğunu söyleyen Seçer, “Köylü yolları düzgün olsun, çöpü zamanında alınsın, susuz kalmasın, içme suyu olsun, mümkünse kanalizasyon olsun ister. Köylünün bölgesi tarım bölgesidir. Onların çalışmalarına katkı olsun, kazançlarına katkı yapılsın, tarım destekleri olsun isterler. Bunları belediyeler yapabilir” diye konuştu.

Vatandaşların da bu hassas duygularının istismar edildiğinin farkına vardığını sözlerine ekleyen Seçer, “Vatandaş anladı ki; ‘Bunlar bu duygularımızı istismar ediyorlar ama ortada geçen koca bir çeyrek asır var, dişe dokunur bir şey yok, hala sıkıntılar yaşanıyor’. Bakın yerel idareciler olarak ne çektiğimizi biz biliyoruz. Ne kadar çok geliriniz varsa o kadar çok hizmet yapabiliyorsunuz. Türkiye’nin geliri çok. Türkiye’nin cari harcamalarının yüzde 85’i sizlerin ödediği vergiden. Maşallah her şeyden vergi alıyorlar. Ama bu kaynaklara uzanan hırsız eller varsa, kem gözler varsa, israf varsa, gereksiz harcamalar varsa bu para da yetmiyor. İşte belediyecilikte şunu öğrendik ve şiar edindik, dedik ki; ‘Önce kaynakları akıllı kullanacağız, tüyü bitmemiş yetimin hakkını kimseye yedirmeyeceğiz.’” diye konuştu. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını koruduklarının altını çizen Seçer, düşüncelerinin halka hizmet olduğunu ve bu durumun da halkı memnun ettiğini ifade ederek, bunun sonucunda da sandıklarda oy patlaması meydana getirdiklerini dile getirdi.

Kaynak: MÜJDE DEMİR/ÖZEL HABER

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.